Той се казва Матео. Дружбата между него и алпийските мармоти датира отпреди 4 години.

Всеизвестно е, че животинките са пословично срамежливи в присъствието на хора, започвайки да тракат със зъби, за да предупредят останалите членове на семейството за приближаващата опасност. Но не и тези алпийски приятели. Още първия път, когато виждат осемгодишното момче, те се привързват към него, създавайки особена връзка.

Семейството на Матео всяка година прекарва две седмици в австрийските Алпи, за да се срещне отново със стадото мармоти. Когато момчето се запознава с тях той е само на 4 годинки. Майката на Матео обяснява, че мармотите не се страхуват от сина й, защото той ги обича и те много добре разбират това.


Радушните животинки дори се борят за вниманието на Матео, качвайки се на крака му и търсейки близост. Снимка: dailymail.co.uk/Caters News Agency

Отношенията между колонията на мармотите и 8-годишното момче в снимки запечатва учителка от Инсбрук, Австрия – името й е Микаела. Тя споделя очарованието си от животинския свят и възможността да снима отблизо мармотите:

Това е начинът, по който аз се опитвам да документирам моментите, достойни за гордост, най-красивите и също забавни, давайки възможност на другите да видят чудния свят на животните”.