Децата растат с изумителна скорост, това го знае всеки родител. Но холандският фотограф Франс Хофмастер не пропуска да заснема ценни моменти от живота на дъщеря си в продължение на цели 18 години - от чаровно бебе до красива тийнейджърка. 

Франс започва да снима късометражни кадри на дъщеря си Лоте всяка седмица от деня, в който е родена през 1999 г., като обяснява: "Тя се променяше толкова бързо, че почувствах необходимостта да документирам начина, по който изглежда, да запазя спомените непокътнати".

А след дванадесет години, започва да прави същото със сина си Винс. Така за по-малко от шест минути можете да видите как двете му деца порастват пред очите ви.

Хофместър снима всяка събота сутрин, като през годините камерата му на улавя разнообразни емоции - от щастливи и удовлетворение, до гняв и умора. И ако видеото на Лоте е сладко и срамежливо, това на Винс е по-палаво и наперено. Също като момчетата и момичетата, нали?

Хофмайстер пуска видеоклипа "Портрет на Лоте на 18 години" за нейния 18-и рожден ден - на 28 октомври 2017 г., като оттогава привличат милиона зрители в YouTube. Така от видеата му всеки може да наблюдава един от най-загадъчните и дълбоки процеси в човешкия живот - растежът и остаряването.