Познавате ли това чувство – току-що сте завършили страхотна тийн книга и искате ново четиво, но не знаете към какво да се насочите? Или просто желаете да се разнообразите с някой приятен и увлекателен роман, докато събирате тен на плажа или си почивате в планината? Не търсете повече - ние сме тук, за да ви помогнем! По-долу ще откриете няколко предложения, които ще ви ориентират, ако сте вече фен на поредица или автор. Както и информация защо биха ви допаднали. Заглавията са част от специална лятна селекция на издателство „Егмонт”, за която може да научите повече на egmontbulgaria.com/teen-promo. А сега, да ви запознаем със следващата ви любима книга. Не пропускайте да се включите и в новата ни игра – наградата е божествено добра!

Отговорете на въпроса: „Как научавате обикновено за нови книги – от приятели, сайтове като Goodreads или на издателства и книжарници или по друг начин?” в коментар под статията. В играта участвате само с един отговор до 2 юли 2015 година. Имената на 3 късметлии ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. Успех!

АКО ХАРЕСВАТЕ поредицата „Хари Потър” на Дж. К. Роулинг
ПРОБВАЙТЕ „Железният изпит” от Холи Блек и Касандра Клеър

ЗАЩО?

„Момчето, което оживя” и Калъм Хънт, героят на Холи Блек и Касандра Клеър, имат доста общи неща помежду си. И двамата са приети в тайнствени училища по магия и се изправят пред могъщ враг, а до тях неизменно са двамата им най-добри приятели. С тази разлика, че Кал въобще не иска да учи магия. Но историята му е не по-малко интригуваща от тези на Хари Потър и предлага невероятно съчетание между хумор и приключения.
Очаквайте: „Медената ръкавица” – продължението на „Железният изпит”, от 12 септември 2015 г. и новото илюстровано издание „Хари Потър и Философският камък” от 6 октомври 2015 г.

АКО ХАРЕСВАТЕ поредицата „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Героите на Олимп” на Рик Риърдън
ПРОБВАЙТЕ „Гръцките богове на Пърси Джаксън” от Рик Риърдън
ЗАЩО?

В новата книга от „чичо” Рик най-емблематичният му герой – Пърси Джаксън, се завръща, за да разкаже историята на древногръцките богове от своята гледна точка. Пърси ще ви обясни как светът е бил създаден, кой кой е на Олимп и няма да пропусне нито една подробност – ужасии, кървави бани и всичко останало.
Не пропускайте: „Мечът на лятото” – първата книга от новата поредица „Магнус Чейс и боговете на Асгард” от Рик Риърдън, от 17 октомври 2015 г.

АКО ХАРЕСВАТЕ поредицата „Сирена” на Триша Рейбърн
ПРОБВАЙТЕ „В морските дълбини” от Дженифър Донъли
ЗАЩО?

Очевидната причина? – и в двете става въпрос за русалки. Обединяват ги още красивият стил на писане на авторките, богатият на приключения, опасности и романтика свят и мотивът за силата на приятелството. Но докато морските хора на Триша Рейбърн могат да бъдат доста опасни за хората, тези на Дженифър Донъли са фокусирани върху подводните си задачи и проблеми.
Потърсете също: „Гибелна вълна” – продължението на „В морските дълбини” (вече в книжарниците) и третата книга – „Тъмен прилив”, от 31 октомври 2015 г.

АКО ХАРЕСВАТЕ историята на Пепеляшка
ПРОБВАЙТЕ „Синдер” от Мариса Майър
ЗАЩО?

Героите в модерната интерпретация на вечната приказка за Пепеляшка на Мариса Майър са същите, но не съвсем. Сирачето всъщност е изключително талантлив механик киборг, феята вълшебница е робот с особено отношение към модата, а принцът този път получава нещо повече от обувката на Пепеляшка. Но дори и в бъдещето приказките започват с „Имало едно време...“.
Набавете си: продълженията на „Синдер” – „Скарлет” и „Крес”, както и финалът на историята – „Уинтър”, в книжарниците от 7 ноември 2015 г.

АКО ХАРЕСВАТЕ поредицата „Дивергенти” от Вероника Рот
ПРОБВАЙТЕ „Разбий ме” от Тахере Мафи
ЗАЩО?

Антиутопичен свят, любовни терзания и непрекъснат екшън са част от елементите, които свързват поредиците на Вероника Рот и Тахере Мафи. Така че ако все още не сте дали шанс на „Разбий ме”, направете го – няма да съжалявате! Историята на Джулиет, чието докосване е смъртоносно, ще ви заплени с романтиката и наелектризиращите емоции.

АКО ХАРЕСВАТЕ поредицата „Лукс” от Дженифър Л. Арментраут
ПРОБВАЙТЕ „Петата вълна” от Рик Янси
ЗАЩО?

Извънземните са ключова съставка както в популярната поредица „Лукс”, така и в бестселъра на Рик Янси. Но докато пришълците в романите на Арментраут са секси и очарователни, тези на Янси не са никак приятелски настроени. Имате и още една причина да се потопите в апокалиптчния свят на „Петата вълна” – филмът ще се завърти по кината от 29 януари 2016 г., така че подгответе се, като прочетете първо книгата.
Търсете още: продължението на „Петата вълна” – „Безкрайното море”, и очаквайте заключителната книга – „Последната звезда”, от 26 септември 2015 г.

АКО ХАРЕСВАТЕ романите на Джон Грийн
ПРОБВАЙТЕ „Елинор и Парк” от Рейнбоу Роуъл
ЗАЩО?

Необичайни герои, чиито истории са трогателни, изпълнени с хумор и романтика, интелигентно написани и докосващи душата. Това са част от определенията, които пасват както на книгите на Джон Грийн („Вината в нашите звезди”, „Хартиени градове”), така и на романа „Елинор и Парк”. Още повече че самият Грийн препоръчва творбата на Рейнбоу Роуъл. „Този роман ми припомни не само какво е да си млад и влюбен в момиче, но и какво е да си млад и влюбен в книга”, коментира той.
Не изпускайте: следващия роман на Рейнбоу Роуъл – Fangirl, в книжарниците от 21 ноември 2015 г.