„Колкото повече, толкова повече“ е запазената фраза на най-известното мече в света. То живее в дънера на стар дъб в Голямата гора и най-много обича наблизо да има гърненце с мед. А когато няма... започват приключенията, с които са израснали поколения деца.

Героят от книгите на А. А. Милн продължава да радва най-малките всеки месец от страниците на списание „Мечо Пух” на издателство „Егмонт България”. Най-новите истории с Пух, Прасчо и Йори децата ще открият в шести брой на изданието от 9 юни. Ако са готови за летни приключения с потъващи в поточетата камъни, пеперуди близнаци и малки полски мишки, този брой е тъкмо за тях. Той ще ги увлече да се впуснат заедно с Пух в търсене на изчезнали пчели и да посвирят на китара, която ще научат как да си направят сами. Със сигурност няма да пропуснат да разберат и защо Пух е заслужил сладките на Кенга. Но това съвсем не е всичко. В шести брой на списанието освен приказните приключения на любимите герои от Голямата гора малчуганите ще открият и два специални пуховски подаръка изненада за весели летни игри.


Мечо Пух и приятелите му посрещат децата и от страниците на книгите от поредицата „Чародейства” на „Егмонт България” – „Мечо Пух”, „Нови приключения с Мечо Пух” и „Слонбалон”. Повече за тях ще научите по-долу:

Мечо Пух
Прекрасно илюстрованите цветни страници на книгата ще отведат децата на пътешествие до Голямата гора с любимия Мечо Пух и верните му приятели. В изданието са събрани пет весели истории, които ще забавляват читателите с часове.



Нови приключения с Мечо Пух
Мечо Пух сънува мед цяла нощ. Щом се събужда обаче, открива, че медените му запаси са изчерпани и тръгва из гората в търсене на лепкавото лакомство. По пътя мечето се натъква на множество нови приключения заедно със старите си приятели от Голямата гора.



Слонбалон
Огромни непознати следи криволичат между дърветата в Голямата гора. Кое ли е съществото с такъв голям крак? Мечо Пух и приятелите му решават да поемат на експедиция за залавяне на невиждания звяр. Но Ру е твърде малък, за да участва. Дали не го подценяват? Ще научите само ако разлистите книгата „Слонбалон”.

Но с това приключенията на Мечо Пух съвсем не приключват. Обитателите на Голямата гора ще забавляват децата и от страниците на илюстрованите книги с твърди корици на „Егмонт България”. Какво се открива в тях ли? Ще ви разкрием тук:

Следобедна дрямка и Новата бавачка на Ру
В тази симпатична книга малчуганите ще открият две забавни, но и поучителни истории. В „Следобедна дрямка” малкият Ру се бунтува срещу следобедния сън, докато мама Кенга и всичките му приятели се надпреварват да го уверяват в предимствата на подремването. А в „Новата бавачка на Ру” Пух ще трябва да се справи с нетипична за мечe като него мъчнотия – гледането на деца.

Търпение, Пух и Зайо няма настроение
Други две чудесни и занимателни истории ще посрещнат децата от страниците на тази прекрасна книга. „Търпение, Пух” разказва за това колко е трудно чакането и е подходяща за всяко дете, което някога е задавало до безкрай въпроса „Стигнахме ли вече?”... Както и за неговите „отчаяни” родители. В „Зайо няма настроение” пък Пух и приятелите му ще се сблъскат с ужасното настроение на Зайо. А дали ще успеят да го надвият?