Няма как на първо място тук да не поставим Парис Хилтън. Когато била малка, световноизвестната блондинка искала да стане ветеринарен лекар. И колкото и невероятно да ви звучи, дори е събирала жаби в кофа. Да, със собствените си ръце! Днес кучетата на Парис, които са 18 на брой, имат отделна къщичка на стойност 250 000 долара. Тя е оборудвана с климатик, стълбичка и меки, удобни креватчета. Парис почти не се разделя със своята любима чихуахуа Тинкърбел - най-известното куче в цял Холивуд. Скандалната блондинка постоянно облича кучето си в крещящи розови якенца на Шанел и я обува със специални обувчици. Когато пътува, Парис наема отделна стая за кучето си, независимо колко скъп е хотелът, в който отсяда.

Риана пък се грижи за малкия си любимец Оливър. Той е кръстоска между малтийски териер и пудел, тежи едва 2,5 кг и е с цвят на млечен шоколад. Риана го взема със себе си почти навсякъде – на разходка, в звукозаписното студио, на снимки. За разлика от Парис, тя никога не облича своя Оливър с модни дрешки.

„Отчаяната съпруга” Ева Лонгория има два весели померана. Тази порода кучета са много спокойни и гальовни. Това ги прави чудесна компания за светските събития, които Ева толкова често посещава.

Джесика Алба има не един, а цели два мопса Сид и Нанси. И това не е всичко. Чаровната актриса се грижи и за питбул на име Боуи.

Любимото куче на Ел Макферсън също е известно лице. Казва се Бела и е модел на известната марка за кучешки дрехи и аксесоари Dog Side. От фирмата забелязали домашния любимец на Ел на папарашки снимки на красавицата по време на разходката им в Нотинг Хил. Кученцето е кръстоска между лабрадор и пудел. Модната кампания минала под мотото „Бела Макферсън – новият топмодел на Англия”.  

Може би очаквате от Пинк да си отглежда нещо розово? Е, не е така. През 2007 г. умира английският булдог на певицата, който носи звучното име Елвис. За да не забрави никога верния си другар, Пинк е татуирала лика на животинката на лявото си рамо. По-късно тя се сдобива с нов любимец, когото нарича също толкова гръмко – Факир.

Сладката Миша Бартън разделя любовта си между кръстоската от шпиц и ши цу Зиги и кавалер шпаньола Чарли. Дори постоянната заетост и липсата на свободно време не пречат на Миша да се грижи за четириногите си любимци.

Според изследване, проведено сред британците преди деня на Свети Валентин,
техните космати приятели могат сериозно да сe изпречат на пътя на любовта, съобщава БГНЕС.
80% от собствениците на кучета например заявяват, че не биха се срещали с някой, който не харесва домашния им любимец, а близо 20% от участвалите 3000 притежатели на животни биха предпочели тяхната компания пред човешките взаимоотношения. Около 36% от всички стопани на любимци галят тях повече, отколкото партньорите си. Едва 12% от анкетираните имат чувството, че тяхната котка или куче има разрушителен ефект върху връзката им. Изследването е осъществено по повод излизането на Blu-ray и DVD на кучешкия филм "Marmaduke".