.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колкото по-скъпа сватба, толкова по-висок риск от развод

Евгений Милов | преди 36 седмици
сватба
Снимка: iStock
Скъп годежен пръстен, пищна церемония...? Нещата не започват добре

Съдейки колко често браковете на знаменитостите завършват катастрофално, едва ли за някого е изненада да научи, че колкото повече пари харчат младоженците за сватбата, толкова по-малка вероятност има бракът да продължи.

Американските професори по икономика Андрю Франсис-Тан и Хюго М. Майлън са провели изследване сред 3000 семейни души, за да установят характеристиките, които могат да увеличат шансовете за развод.

Един от изводите, до който са достигнали, е, че колкото повече пари са изразходвани за годежния пръстен, толкова по-вероятно е връзката да приключи с развода. Особено след като цената на пръстена надхвърля повече от 3300 лева.

сватба
Снимка: iStock

Закономерността важи в пълна сила и за разходите около сватбената церемония - колкото повече пари са похарчили младоженците за големия ден, толкова по-вероятно е да се разделят след заветното "Да!".

Сватбите, които струват под 1700 лева, крият значително по-малък риск от развод. Докато сватбите, за които са похарчени над 33 000 лева, вероятност скача с 1,6 пъти.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?