Коледно ли ви е вече – няма как да не е – всички витрини, магазини, молове, главни улици и площади крещят, че Коледа наближава, със стотици лампички, панделки, светещи реклами, намаления, топки и каквото се сетите. А в офиса как е положението?

Разменете си подаръци
Тази традиция всички си спомнят от ученическите години, когато разменянето на подаръци беше съществен и съкровен момент от отбелязването на Коледа. Ние обаче си мислим, че това не е само ученическа привилегия – подаръци могат да си разменят всички, които искат да поканят в офиса си коледното настроение и трепет. Принципът е много семпъл – всички, които искат да участват сгъват листчета със своето име и ги поставят в купа, след което всички, които са пуснали листчета теглят по едно име. Ако изтеглят своето – връщат в купата и теглят на ново. Което име им се е паднало – на този колега или колежка ще подаряват. Важното е да се пази тайна, за да има елемент на изненада.

Организирайте си коледно парти
Ако фирмата, в която работите не се е погрижила за тази част от програмата (а и дори да го е направила), няма нищо по-хубаво от това с колегите да си организирате сами коледно парти. Всеки ще донесе по нещичко за хапване и пийване, ще пуснете приятна музика и един ден след работа просто ще останете в офиса, за да се забавлявате заедно. Това ще е и най-оптималният вариант да размените подаръци, за да започне партито весело и с армаган за всеки.

Украсете по ваш вкус
Дори за украсата на работното място вече да са се погрижили, винаги можете да създадете уют на своето малко кътче на работа – няколко шишарки, борови клонки и коледни фигурки, поставени на бюрото ще ви напомнят за наближаващата Коледа и ще ви създават празнично настроение докато работите. Друга идея е всеки да донесе по една играчка за елхата и да украсите заедно. В допълнение, не забравяйте да си сложите някой хубав коледен уолпейпър, който да ви посреща и изпраща, когато пристигате и си тръгвате от работа.