Ние, от LadyZone.bg, с радост бързаме да ви съобщим една прекрасна новина, която ще дари с вяра и надежда много български семейства, копнеещи да се сдобият със своя рожба.

Нашите приятели от информационен портал Инвитро България заедно с десет ин витро клиники от цялата страна организират Национална кампания под надслов "Любовта е действие 2014" в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Според последни проучвания такива имат между 140 хил. и 250 хил. семейства у нас. Тревожни са и данните, които сочат, че се топим с по 7 души всеки ден.

Именно съпричастността на медиците към двойките с репродуктивни проблеми в България подтикна едни от най-големите ин витро центрове да се включат в инициативата и да финансират двойки с ин витро процедури, инсеминации, диагностика на стерилитета, проследяване на бременността и дори пред имплантационна диагностика. С тази инициатива те доказват загрижеността си към своите пациенти.

"Любовта е действие" се провежда за втора поредна година. Миналата година участие в кампанията взеха 8 ин витро центъра и Инвитро България. С тази инициатива бяха дарени 7 ин витро процедури, 4 авто и 2 донорски инсеминации. Тази година в кампанията участват 10 ин витро клиники и ще бъдат дарени 18 процедури.

Ето и участващите в кампанията ин витро центрове >>

10-те участващи в кампанията ин витро центрове:

"Виена Ин витро Център"
"Вита Ин витро център"
Ин витро АГ Медицински център "Димитров"
Клиника "Малинов"
Медицински комплекс "Д-р Щерев"
Медицински център "Афродита"
Медицински център "Вяра"
Медицински център за репродуктивна медицина "Радост"
МЦ "Надежда Репродуктив - София", МБАЛ за женско здраве "Надежда"
Медицински център "РепроБиоМед"
 
Официалният старт на кампанията бе обявен на 23 септември. Желаещите да се възползват от нея могат да подават документите си до 10 декември. За тази цел всяка кандидат-двойка трябва да изпълни следните изисквания:
• да изтегли текстовия документ (декларация) от Инвитро България, който е различен за всяка клиника, тъй като те предоставят различни дарителски пакети. За центровете, които предоставят две различни процедури, трябва да се подадат две декларации (по една за всяка процедура), ако разбира се, двойката отговаря на изискванията за тях;
• да попълни декларацията;
• да я прикачи на имейла на ин витро клиниката, за която желае да кандидатства.

Информация за кандидатстване и изтегляне на декларация, както и имейли на всяка една от клиниките и още подбробности около кампанията може да намерите тук.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos



На всички от сърце желаем успех!