Успяхте ли вече да напълните ученическите раници с всичко необходимо за вашите малчугани? Защото предполагаме, че те вече ви водят сами по магазините за дрехи. Така е – всичко за първия учебен ден трябва да е ново, защото през миналата учебна година дрешките са се поопърпали, а и вече са станали малки, нали?

С какво трябва да напълним ученическия гардероб? Разбира се, всяка майка знае най-добре от какво се нуждае нейният ученик, но основните дрешки, които трябва да купите са си основни и без тях не може.

Ето ги и тях:

Официален комплект за първия учебен ден – тогава първокласниците се запознават с класния си ръководител и за първи път прекрачват училищния праг. Родителите гледат да ги представят в добра светлина не само пред учителката, но и пред останалите им бъдещи съученици.

По-големите ученици също държат да изглеждат спретнати и официални. В този случай няма строго облекло, което да задължава, а изборът е изцяло личен. И все пак това е важно перо от семейния бюджет, което трябва да предвидите.

Спортен екип – физкултура и спорт е предмет, който се преподава и практикува от най-малките до най-големите. Покупката на удобно спортно облекло, с което детето да тренира два пъти в седмицата е напълно задължителна.

Маратонки, гуменки, кецове – като допълнение към спортния екип вашия малчуган задължително трябва да се сдобие с чифт удобни спортни обувки.

Училищна униформа – разбира се, в училищата, в които тя е задължителна, родителите трябва да предвидят и този разход. В някои училища се купуват два комплекта, за да могат да се перат между носенията, така че имайте и това предвид.

Нови потничета и бельо - са по-малките в основното училище, все още мама и татко предимно избират облеклото. Повечето родители ще трябва да отделят средства и за нови потничета, гащички, боксерки и т.н.

Дънки – в гардероба на всеки ученик трябва да присъстват поне два чифта дънки. Може и спортно-елегантни панталони, както и поне 5-6 нови блузки, които детето да сменя през учебната седмица.

Е, мили родители, вие готови ли сте за първия учебен ден на своето дете?