Ние, жените, прекарваме повече време със своите деца, за разлика от татковците, които нямат като нас щастието да бъдат в отпуск по майчинство. А и след това...

Съвременният живот задължава повечето бащи да работят и допълнително, за да изхранват семействата си. Говорейки и със свои приятелки по въпроса, си дадох сметка, че татковците прекарват недостатъчно време със своите деца, а това застрашава силата на тяхната връзка и отнема от близостта, която могат да създадат помежду си. Затова с моята дъщеря редовно измисляме по нещо, с което да зарадваме нашия татко. Смятам, че това е особено полезно за децата, защото така те насочват чувствата си към своите бащи, макар и да не са до тях в момента, мислят за това как да създадат радост, което определено ги прави по-добри.

Ето някои идеи, които ще изпълнят вечерите ви с щастие и ще ви помогнат да разнообразите ежедневието >>

Скритият подарък за татко

Изберете заедно с детето си нещо, което знаете, че ще е по вкуса на Вашата половинка. Може да е кутия бонбони, тениска, чорапи с весела картинка или последният брой на любимото му списание. Детето ще се радва изключително много да избере нещо за своя баща без специален повод за това. Кажете му, че ще скриете подаръка на тайно място, за да бъде изненада. Нека вашият татко сам го намери, когато се върне от работа. Детето ще го посрещне с думите, че има изненада за него, и търсенето ще започне. А после ще дойде ред на заслужените прегръдки и целувки.

Рисунка за татко

Споделете с детето, че баща му ще се зарадва много на рисунка, предназначена специално за него. Помогнете му и я направете заедно. Можете да сътворите и колаж, в който да вложите различни естествени материали като есенни листа, например – все още ги има в изобилие. Детето ще посрещне своя татко с рисунката в ръце и ще го зарадва. А после могат заедно да нарисуват още.

Сладкиш „Тате, обичаме те!”

За съжаление правим сладкиши обикновено само при специален повод. А децата се радват много, когато имат възможност да се поизцапат с брашно и захар. Нищо не ви пречи да направите кекс изненада за татко. Детето ще участва в приготвянето, а след това можете заедно да се опитате да изпишете думите „Тате, обичаме те!”. Ако не сте такива професионалисти, надпишете знаменце, което можете да приготвите от цветна хартия и клечка за зъби. Това определено ще бъде изненада за вашия татко, особено ако той е почитател на сладкишите.

Сигурна съм, че ще ви хрумнат още идеи, с които да зарадвате своя съпруг и в реализирането на които да включите децата си. Важното е да си създаваме непрекъснато поводи, чрез които да показваме колко много означава за нас любимият човек и които да поощряват децата ни да изразяват любовта си.