Ежедневните тренировки са задължителни не само за кучетата, но и за котките. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Котките и кучетата имат нужда от 20 минутна тренировка на ден, за да бъдат дълго време здрави и щастливи. Ето няколко съвета как да помагаме на животинките за техните дневни тренировки.

Котки
– Като начало може да сложите храната и водата й, възможно най-далече от любимото й място за пребиваване. Също така, можете да криете храната й под леглото, зад врата или някъде другаде, където ще й се налага да обикаля и да я търси.

Разбира се, не я измъчвайте. В крайна сметка, най-лесно е да вържете перце, мишка, топка или нещо на едно въженце и да я разигравате.

Ежедневните тренировки са задължителни не само за кучетата, но и за котките. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Кучета – Тренирайте за себе си, но просто водете кучето с вас. Това е достатъчно. Разходка из квартала с по-бърза крачка, разходка из парка или горичката на близо, лек джогинг, всички тези леки за вас упражнения са чудесна тренировка за кучето.

Хвърляйте му топка или просто го заведете в кучешки парк, където освен че ще тича много ще се и социализира. Сменяйте маршрута на разходките с кучето редовно, така ще задържите интереса и вниманието му навън много по-дълго. Носете вода с вас и не го пресилвайте, когато навън е прекалено топло.