Обичате ли манго? Ако отговорът е да, със сигурност ще ви бъде интересно да научите един трик за мигновено отстраняване на кората му. За тази цел, разбира се, трябва да сте избрали зряло и сочно на вкус манго. Ще го разпознаете по гладката повърхност и полумеката плътност. Наличието на черни петна е знак, че мангото е презряло, а зелените - че е все още зелено и не става за ядене.

И така, какво трябва да направите… Взимате чаша, едно манго, разрязвате го на половина и... действате, както е показано на снимката по-долу. Фокус-мокус и… хоп...  >>

Ами… това е. От манго може да си приготвите най-разнообразни десерти, сорбета и конфитюри. Мангото е и прекрасна добавка към солени ястия или салати. Върви като гарнитура към пилешко филе, риба или картофи. Изобщо към всичко, каквото ви хрумне или ви се хапва. Експериментирайте. Заслужава си!

И не забравяйте, че мангото е сред малкото плодове, притежаващи чудната способност да доузряват при стайна температура. Добре узрелите плодове могат да се съхраняват в хладилник до няколко дни.

И да знаете, че е много полезен плод!