Детето ви расте и все по-често започва да задава въпроси за това как точно Дядо Коледа се промъква се в дома ви в нощта срещу празника, за да остави подаръците под елхата? Вие обаче долавяте нотки на съмнение в гласа му, а хич не ви се иска да му кажете, че добрият старец всъщност не съществува? За да запазите тази магия жива по-дълго време, трябва да приложите някои хитрости, част от които вече описахме в "Има Дядо Коледа. Част 1". Ето още няколко идеи:

"Благодаря!"

На сутринта на Коледа, когато децата се втурнат към елхата да разопаковат подаръците си, нека намерят и една бележка от белобрадия старец, в която той им благодари за сладките, които е "похапнал", докато е гостувал в дома ви. Този трик има и възпитателен ефект - можете да предложите на малчугана и той да напише благодарствено писмо на Дядо Коледа...

Предколеден подарък

За децата е трудно да чакат до Коледа, за да получат така желаните играчки, дрешки, книжки. Нетърпението ги завладява поне няколко дни по-рано. Ето защо е добра идея да купите предколеден подарък, който да представите като специална, по-ранна "доставка" от добрия старец. Прикачете към него картичка, на която да пише, че Дядо Коледа също е проявил нетърпение и затова е решил да зарадва послушното дете с един от поисканите от него подаръци преди самия празник.

Поща от Дядо Коледа

Насърчавайте детето си да се държи добре като за всяка негова правилна постъпка през цялата година изпращате имейл с похвали, подписан от Дядо Коледа.

Дядо Коледа трябва да носи ръкавици

Ако решите да организирате среща на детето си с Дядо Коледа, то той задължително трябва да е с ръкавици. Малките разпознават изключително добре познатите ръце.

Скрийте подаръците на неочаквани места

Децата обожават да се ровят за подаръците си преди Коледа, понякога с цел да докажат, че Дядо Коледа всъщност са мама и татко. Затова гледайте да не ги държите в дома си чак до Бъдни вечер.

Не опаковайте играчките

В представите на децата често Дядо Коледа е твърде зает да се занимава с опаковането на подаръците. Освен това, малчуганите искат да започнат да играят с новите си придобивки незабавно. Рязането на хартия и панделки ги изнервя и донякъде разваля дългоочаквания момент.