Дядо Коледа, който влиза в къщата през комина, шейната, теглена от елени, безброй сбъднати желания… Не е ли това духът на Коледа? Ако отговорът на този въпрос за вас е положителен, то тогава трябва да поддържате мита, че добрият старец в червен костюм съществува. Особено пред децата…

Ето няколко съвета за това как да разсеете съмненията на малчуганите в това, че Дядо Коледа е реален:

„Слушайте” звъна на шейната

Предупреждение: Този трик може да ви попречи да приспивате детето си в нощта срещу Коледа (макар че, и без това, то почти няма да мигне от нетърпение). Когато сложите малчуганът да спи, помолете някой от семейството да подрънка с камбанка пред врата на стаята или да хвърли няколко камъчета по прозореца. Убедете детето, че звуците идват от наближаващата шейна.

Дядо Коледа на телефона

На кое дете не би му харесало да разговаря с добрия старец, пък било то и само по телефона. Той може да се „обади” само, за да провери дали малчуганът е бил послушен през изминалата година. Ако позвъняването е на мобилния ви телефон, погрижете се на дисплея да се появи името на Дядо Коледа и дайте на детето да вдигне.

Хванете Дядо Коледа в крачка

В нощта срещу Коледа снимайте човек в костюм на добрия старец, който оставя подаръците под елхата. На сутринта покажете убедителните кадри на детето.

Писмо до Северния полюс

След като детето напиша писмото до Дядо Коледа с поръчките за подаръци, старателно го подгответе за изпращане – сложете го в плик, залепете му марка и напишете адреса на получателя: до Дядо Коледа, Северния полюс, пощенски код… Погрижете и за това малчуганът да получи отговор от стареца с подаръците.

„Шпионирайте” Дядо Коледа

Можете да проследите околосветското пътешествие на шейната с елените онлайн на адрес http://www.noradsanta.org/. Сайтът е активен от 1 декември.

Включете и природата в играта

Облаците в зимното небе по здрач често променят цветовете си. Следете тези процеси внимателно и, когато те придобият розов оттенък, покажете ги на децата си и им обяснете, че цветът е от нажежената фурна в работилницата на Дядо Коледа, където в момента се пекат вкусни сладкиши.

Разкрийте следите

Ако в дома ви няма комин, то логично е Дядо Коледа да е влязъл през вратата. Преди това обаче трябва да е „паркирал” шейната пред блока. Докажете това на децата си като оставите там следи от шейна, отпечатъци от обувки…

За да сте още по-убедителни, в навечерието на Коледа оставете и ключ за външната ви врата под изтривалката. Може старецът да „забрави” шапката си точно до елхата или пък да остави недоядена някоя коледна сладка… По подобни начини инсценирайте присъствието и на малките му помощници – джуджетата.

Очаквайте утре Част 2 на "Има Дядо Коледа!"