Вече си имате нов домашен любимец: малко рошаво и пухкаво кученце. Преди да се сдобиете с него сте проучили всичко около поведението, навиците и потребности на конкретната порода. Не забравяйте, че не само храната, витамините и легълцето на домашния любимец са важни. Кучетата са игриви и пълни с енергия, затова ще е добре да помислите и за това, с какво да ги занимавате, особено ако живеете в апартамент и нямате възможност да им отделят много време.

Вашият нов рунтав член на семейството ще се е истински щастлив да се сдобие с играчки. Те ще го стимулират и ще развиват двигателните му способности. Другата изключително важна причина да се сдобиете с играчки за кучето са зъбите му. Любимците изпитват потребност да дъвчат нещо през цялото време. Това ще е и чудесен начин да предотвратите скучните моменти, които то ще прекара, докато ви няма.

Каучукови играчки за дъвчене
Кучетата изпитват потребност да дъвчат, затова ще е добре да ги оборудвате с каучукови играчки. Повечето от тях е невъзможно да бъдат унищожени, което е добре за любимеца. В зоомагазините ще откриете огромно разнообразие от размери и цветове. Сред най-разпространените са тези във формата на кокал.

Плюшени играчки
Хубаво е да помислите и за тях. Малкият игривец ще се радва, когато може да се сгуши до нещо плюшено и меко. Възможно е ситуация, в която то ще иска да дъвче играчката, така че го наблюдавайте. Важно е и да изберете играчка, която е направена специално за кучета, защото плюшените предназначени за деца, не са толкова устойчиви. Съдържат и частици, които могат да бъдат погълнати.

Играчки с въженца
Това са подходящи занимавки, когато искате да прекарате повече време с кучето. Повечето такива играчки са във формата на пластмасови кученца, които могат да се дърпат с въже. След като свършите с играта обаче, ги прибирайте, защото е възможно въжето да бъде погълнато.

Топки
Те са още една възможност да играете заедно и едновременно с това да възпитавате кучето. Топката трябва да е здрава или изработена от каучук, защото зъбите на едно възрастно куче могат лесно да унищожат топка за тенис, например. Съобразете размерите на покупката с тези на любимеца ви.