.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хората, които имат сестри, са по-щастливи и оптимистични

| преди 44 седмици
Джиджи и Бела Хадид
Снимка: Getty Images
Повод да не се сърдите на сестра си, когато ви изяде храната, оскубе ви или просто досажда - вижте защо трябва да й благодарите, вместо да се сърдите

Сестра ви може да говори много, да задава неудобни въпроси, дори понякога да ви излага пред приятели, но всъщност сте късметлии, че я имате.

Съвместно проучване на учени от "De Montfont University" и "Ulster University" твърди, че хората със сестри са по-щастливи и са по-склонни да гледат от "розовата", оптимистична страна на живота. Така че вместо да й се сърдите, направо й благодарете.

Изследването включва 571 младежи на възраст между 17 и 25 години, като установява, че тези, които са израснали със сестри, са по-склонни да бъдат щастливи. Участниците попълват психологически въпросници, които се използват за оценка в много аспекти, включително психично здраве и положителна перспектива.

Известни сестри в спорта са тенисистките Серина и Винъс Уилямс. 

Оказва се, че сестрите насърчават братята или сестрите си да бъдат по-отворени за чувствата си и по-комуникативни, което влияе добре на доброто психическо здраве.

Други звездни сестри са Бионсе и Соланж Ноуълс.

Според учените сестрите спомагат за комуникацията в дома и сплотяват семейството. Братята имат алтернативен ефект. Може би момчетата просто имат естествена заложеност да не говорят за някои неща - особено, когато става въпрос за чувства. Тук идва разликата с момичетата, които освен всичко са и склонни да променят тази страна на силния пол и да им влияят положително.

Едни от най-известните сестри в модния свят са Бела и Джиджи Хадид. 

Резултатите са още по-ясно изразени в семейства, където родителите са разделени. Учените смятат, че това изследване ще е от полза на специалистите, които предлагат подкрепа на семейства в подобна ситуация и на деца в трудни периоди. Е, може да се наложи да имаме едно на ум за отношението със семействата, където има много момчета.

По същия начин проучване на "Brigham Young University", в което участват 395 семейства с повече от едно дете, констатира, че децата със сестри израстват като по-добри хора. Изследването показва, че братята носят други ползи, стига връзката между децата да е по-любяща от борбата между тях.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?