"Егмонт" издава илюстрованата енциклопедия "Междузвездни войни: Бунтовниците" по новия анимационен сериал на "Дисни ченъл". Тя ще може да се открие в книжарниците в цялата страна от 4 октомври на цена от 19,90 лв. Издателската програма на "Егмонт" ще включва още художествена литература, рисувателни, занимателни и образователни книги с марката "Междузвездни войни". Но да се върнем на енциклопедията "Междузвездни войни: Бунтовниците" и да научим повече за нея...

Енциклопедията
Книгата ще въведе младите читатели в света на "Междузвездни войни: Бунтовниците" и ще ги срещне със смели герои и безмилостни злодеи. Тя ще им разкрие всичко за началото на епичната битка срещу Империята и ще ги запознае с невиждани досега космически кораби и вълнуващи светове. Енциклопедията съдържа още и ексклузивни кадри и информация от кухнята на сериала.

Анимационният сериал
"Междузвездни войни: Бунтовници" продължава епичната традиция на "Междузвездни войни" с изцяло нови вълнуващи екшън приключения. Действието в анимационния сериал, който започва да се излъчва по "Дисни ченъл" от 4 октомври, ще се развива между епизоди 3 и 4 от филмите. От пепелта на преврата на Ситите, унищожил Сената и Джедайския орден, се е родил съюзът на Бунтовниците. Те ще се стремят да саботират растежа на Империята и опитите й да наложи тирания над галактиката.

Сагата
От излизането на първия филм през 1977 г. до днес фантастичната сага е донесла на създателите си над 4 милиарда долара приходи в световен план. Това превръща поредицата в третата най-доходоносна след "Хари Потър" и "Джеймс Бонд". В края на 2012 г. от Lucasfilm официално съобщиха, че работят по създаването на нови три пълнометражни ленти. Първата – "Междузвездни войни: Епизод 7" ще се завърти по кината през декември 2015 г.

Конкурсът
Спечелете енциклопедията "Междузвездни войни: Бунтовниците". Отговорете на въпроса: "Кой е любимият ви епизод от "Междузвездни войни?" в коментар под статията. В играта участвате само с един отговор до 10 октомври 2014 година. Имената на двама късметлии ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. Успех!

На книжният пазар от 4-и октомври,
от ИК "Егмонт", цена: 19,90 лв