За някои от нас готвенето е вид ангажимент, който не ни носи толкова радост, колкото бихме могли да си представим, след като сме чули въодушевяващите кулинарни преживявания на свои приятелки. 

Е, със сигурност няма да се превърнем в Chef готвач, въпреки че човек никога не знае... но със следващите два съвета имаме шанс да възобновим любовта си към готвенето по неподправен начин. 

#Чистата кухня, предразполага за ново кулинарно вдъхновение 

Да, редът играе основна роля във всяко едно отношение. Той носи онази магическа сила, която ни зарежда с енергия, така че да осъществяваме всяка една задача с лекота. 

Често, след вечеря, виждаме натрупалите се съдове в умивалника, и си казваме: "По-късно ще се заема с това!" Така времето си минава. Ден след ден, посудата се трупа, а на вие се обезкуражавате все повече да се захванете с мръсната работа. Затова най-правилно е да измиете чините минути преди да сервирате храната. Така не само ще й се насладите, но после няма да ви очаква заплашителна кула от прибори и съдове за миене.  

#На пазар за хранителни продукти, но само в неделя

По този начин си осигурявате всичко необходимо за предстоящата седмица. Това означава също, че вечер след работа няма да се питате "какво ще приготвите за вечеря" и да се притеснявате дали магазинът няма да е затворил и т.н. От друга страна, предимството на предварителното пазаруване на хранителни продукти ви дава възможността да водите здравословен начин на живот. 

Това са двете основни методи, които ще ви вдъхнат спокойствие в кухнята. Повярвайте ни, действат.