През последните години избора от аксесоари и козметични процедури за домашни любимци става все по-широк. Най-новото на пазара: екстеншъни за кучета! Наричат се "poochie plumes"и вече са хит в Америка, където стопаните на кучета са известни с налудничавите суми, които дават за външния вид на своите любимци.

Нова мода - педикюр за домашни любимци?! >>

Екстеншъните за кучета, за разлика от човешките,са от цветни пера и целта не е да се слеят с цвета на козината, а точно обратното - да изпъкват. Екстеншъните се предлагат в най-различни цветове и големина, така че трябва внимателно да подберете разцветката, която отговаря на вътрешното излъчване на кучето ви, може и да се консултирате със специалист! Цената на едно перце е 10 долара и нагоре, зависи от разцветката.

Снимки: facebook.com/poochieplums

 

Производителите обещават, че кучешките екстеншъни няма да развалят козината на любимеца ви - за тяхното закачане не се използва лепило. Има няколко клипчета в Youtube, които нагледно показват как става прикачането. Единственото изискване е козината на кучето ви да е поне 2 см дълга. Перата са 100% естествени, така че може спокойно да го къпете с тях, те се задържат върху козината му от 4 до 6 седмици.

Свежи идеи за коледни подаръци за домашните ви любимци >>

"Сладко" или "откачено" е да закичиш домашния си любимец с екстеншъни е въпрос на лично мнение. Ако, все пак сте от хората, които вече са снабдили кучето си със зимно палто, ботуши и аксесоар от истински диаманти, "poochie plumes" ще се вържат на визията му!