Всички познаваме Джордж Клуни. Красивият лекар от сериала "Спешно отделение", невероятният "крадец" от "Бандата на Оушън", неповторимият спасител в "Батман и Робин" и т.н. Списъкът е дълъг, но сега американският актьор заблестя с едно добро дело. Човешко, красиво, благородно. Със своята постъпка той спечели уважението на тези, които не го харесваха.

Джордж и съпругата му Амал осиновиха една бедна душа, която никой не искаше. Той се казва Нейт - териер, който има родилен дефект на крачето и поради тази причина дълго време никой не е искал да го вземе в дома си. Организацията, която спасила кучето, LuvFurMutts споделя:

"Много хора искаха да го осиновят, но когато виждаха Нейт на живо, се отказваха. Той остана при нас цели 9 месеца. А най-лошият момент от всички беше, когато една осиновителка дойде и се запозна с него, но когато го зърна, избухна в плач и каза, че би изпаднала в депресия до края на живота си, ако трябва да се грижи за него ежедневно."

Снимка: Организация LuvFurMutts

Джордж и Амал научили за историята на малкия ретривър и понеже наскоро родители му загубили своето куче, той решил, че Нейт е точно за тях. Американският актьор изпратил на семейството си видеото в YouTube с призива за осиновяване и те се влюбили в четириногия приятел.

Така младото семейство осиновило ретривър за родителите на Джордж.

Добре дошъл в семейство Клуни Нейт!