23-годишната Джема Портър е почти постоянно бременна през последните 5 години. Жителката на Великобритания обвинила лекарите в некомпетентност, затова че не успяват да й предпишат подходящи контрацептиви. За последните 5 години Джема е забременявала 6 пъти, въпреки всевъзможните методи за предпазване, които използва.

Епопеята с контрацептивите започва през 2006 година, когато Портър се запознава с бъдещия си съпруг. Още тогава Джема вземала орални противозачатъчни, които обаче се оказали неефективни за нея. След 3 месеца Джема забременяла, а по-късно родила и първия си син. Днес Шон е на 4 годинки.

След първото раждане Джема отново започнала да приема противозачатъчни, но въпреки това през ноември 2008 забременяла отново. Родило се второто й дете – момиченце, което кръщава Джесика.

Изгубила доверие в оралните контрацептиви, госпожа Портър си слага спирала. Малко по-късно отново е бременна. Тази бременност завършва със спонтанен аборт в шестата седмица.

Джема решава да мине на инжекции. Резултатът – дъщеря й Софи.

Историята обаче не спира дотук. Новият вид предпазно средство, което Джема използва, е хормонален имплант, който според лекарите дава 99% сигурност. Но дори и оставащият 1% е достатъчен на англичанката, за да забременее отново. Поредната й бременност също завършва със спонтанен аборт в 11 седмица.

След целия цикъл опити Джема решава да се върне към традиционните орални контрацептиви. В резултат на това в момента тя е в десетата седмица на шестата си бременност. Неотдавна лекарите посъветвали съпруга й да си направи вазектомия (хирургическа операция, която води до стерилност на мъжа). Глен, съпругът на Джема, е само на 27 години и не иска да предприема такива радикални мерки.

Личният живот на Джема се превръща в постоянен страх от ново забременяване. Според нея необичайната й плодовитост й пречи не само да се наслаждава на секса, но и да си намери работа и да поддържа добра физическа форма.