Какъв свеж въздух е най-добър за бебето? Какво е значението на свежия въздух за развитието на бебето? Как родителите могат да бъдат сигурни, че до кожата на тяхното бебе достига достатъчно количество въздух, дори и когато то е с пелена? Това са въпроси, на които няколко от най-известните лекари-специалисти у нас – дерматологът д-р Гриша Матеев, детският психолог Димитрина Проданова и педиатърът д-р Рада Маркова – отговарят.

Впечатлени от качествата на материята, от която са изработени пелените Pampers Premium Care, те споделят своите професионални изводи и заключения относно комфорта, който богатата на дишащи микро пори тъкан осигурява на детската кожа. Многослойната конфигурация на Pampers Premium Care позволява на свежия въздух да преминава през пелената, като в същото време дава възможност на мокрия въздух да излиза навън, оставяйки нежната кожа суха и топла.

Експеримент: за мека кожа на сухо дупе >>

>>

Несъмнено мнението на експертите би помогнало до голяма степен на младите родители в избора им на подходящи пелени за тяхното бебе. Цитираме накратко част от изказванията им, касаещи благотворното действие именно на свежия и чист въздух върху бебешката кожа:

д-р Гриша Матеев, дерматолог

“Свежият въздух не означава, че трябва да сме задължително навън. Въздухът в дома също е достатъчно добър за бебешката кожа. Оставяйки бебето само по пелени не е страшно, напротив – позволява му да разпознава нови усещания чрез досега на кожата му със заобикалящата го среда. Естествено, трябва да се уверите, че сте обезопасили дома си и че Вашето бебе няма да се нарани.”

д-р Рада Маркова, педиатър

“В студеното време е доста по-трудно да осигуряваме достъп до чист въздух на бебешката кожа. Затова най-доброто решение е да го оставяме за няколко минути без дрехи на стайна температура. Трябва да създадем микро среда, необходима за правилното развитие на кожата. Новите пелени Pampers Premium Care с дишащи микро пори помагат за създаването на този кожен комфорт.“

д-р Димитрина Проданова, детски психолог

“Кожата, като най-големият орган в човешкото тяло, е от изключително значение за комфорта на всеки човек, не само на бебетата. Когато едно дете има проблем с кожата, в различните фази от развитието си, това го прави изключително раздразнително. Затова е важно да му осигуряваме кожен комфорт още от раждането.“

Експертите на Pampers могат да бъдат открити в най-новата апликация на "Попитай експертите" на фейсбук страницата на Pampers тук. От своя страна те ще предоставят своите съвети, препоръки и техники, с които да осигурите идеалните условия за правилното развитие на кожата на мъничето си.

>>

Без да претендираме за изчерпателност, по-долу предоставяме някои интересни подробности относно неподражаемите Pampers Premium Care и тяхната 5-звездна защита, която те гарантират на деликатната бебешка кожа:

Дишат
Всички размери разполагат с дишащи микро пори за циркулиране на въздуха, които спомагат за поддържането на идеалното ниво на влажност на бебешката кожа в пелената;

Остават сухи
Уникалната DryMax™ технология прави Pampers Premium Care най-сухата и тънка пелена, клинично тествана за запазване на суха бебешката кожа до 12 часа;

Абсорбират влагата
Pampers Premium Care е единствената пелена със слой, подобен на медена пита в размерите от 1 до 3, е направен така, че да абсорбира почти 100% от телесните течности;

Меки са
Отличават се със супермеката си материя, отвън и отвътре, която осигурява меко като памук усещане за прегръдка;

Имат разтегателни ушички
Уникалните разтягащите се ушички за закопчаване на Pampers Premium Care са разработени, за да не оставят червени следи по кожата.

>>

Като допълнение не можем да подминем и качествата на мокрите кърпички Pampers Sensitive, които са в комплект с превъзходните пелени Premium Care:

•Имат здрава и гъвкава текстура;
•Почистват съвършено и нежно, клинично доказани;
• Съдържат Pampers лосион, защитаващ бебешката кожа от раздразнения;
•Хидратират кожата;
•Фини са и много меки