На 2 и 3 април ( събота и неделя) от 10 до 18 часа в пространството около езерото Ариана детските книги ще оживеят и дори ще създадат свой собствен свят. Поводът е 2 април - Международният ден на детската книга, който ще събере на едно място автори, художници, родители, както и техните любознателни деца. Който се включи няма да скучае, защото събитието обещава много игри, състезания и представяне на заглавия.

Родителите ще могат да подарят една незабравима среща на своите малчугани с  известни български автори на детски книги сред които Виктор Самуилов, Юлка,  Кина Къдрева, Дядо Пънч, а за настроението на сцената ще се погрижат детски вокални и танцови групи.

В рамките на инициативата присъстващите ще имат възможност да разгледат най-новите издания за деца и да си купят книга с автограф на специализирания базар, на който издателите участници ще представят своите книги за деца.

Отбелязването на празника е първото голямо събитие от кампанията „Походът на книгите”, която ще тече през целия месец април. Целта, която си поставя тя е повишаване на информираността и интереса на младите хора към книгите и четенето.

Нека подарим едно неповторимо изживяване на децата и заедно с това да покълнем в съзнанието им любов към книгата и знанието.