Робин Шварц е природен фотограф. Тя прекарва изключително много време навън сред природата, сред животни в тяхната естествена среда и в зоопарка. За първи път малката Еми я придружава по време на фотосафари, докато е още в корема на майка си. Малко по-късно Робин решава директно да покаже на дъщеря си какво точно работи и отново я взема със себе си. Така се ражда серията фотографии, поставила началото на проекта „Светът на Амелия” (Amelia’s world).

За 10 г. Амелия е видяла и погалила толкова много и различни животни, колкото дори не са се присънвали на обикновен възрастен човек



Тя е яздила камила, галила е слон по хобота, здрависвала се е с различни видове маймуни, прегръщала е жирафи и зебри… Някои кадри са дори шокиращи за повечето родители – момиченцето си играе с тигър, спи в прегръдките на голямо куче или белка, докато подремва около нея се разхожда сервал…

Идеята за проекта и участието на Амелия в него се ражда спонтанно. Когато е на 3 годинки, майка й забелязва, че малката Еми постоянно прегръщала едно от шимпанзетата, което участвало в тогавашния й проект. 



"Тя е наистина много добра с животните, казва Шварц. - Целта е и тя да научи нещо ново от всичко това. Тя е много тиха и търпелива. Снимките отнемат много време и често се случва накрая на деня да се окажеш с омазано лице от ритника на някоя коза или нещо подобно.”


По адрес на семейството и това, което правят, има и много критики. Но Шварц настоява, че това не е просто игра, а нещо конструктивно. Преди да започнат снимките, на Робин и на дъщеря й се осигурява необходимата безопасност. Ако Амелия не иска да участва в някакви кадри, никой не я кара насила.



Повече за проекта може да видите тук.