Издателство „Егмонт” предлага на любознателните млади изследователи две нови енциклопедии с марката „Нешънъл Джиографик Кидс”. Това са „Енциклопедия за космоса” от Дейвид А. Агияр и „Енциклопедия за животните” от Луси Спелман. И двете издания са с твърди корици и красиви илюстрации, подходящи за деца между 7 и 11 години, и ще излязат на книжния пазар на 22 ноември. „Енциклопедия за космоса” е от 192 цветни страници и на цена от 25 лв., а „Енциклопедия за животните” – от 304 цветни страници и на цена от 35 лв.

ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА КОСМОСА

Тази енциклопедия ще подкани децата да се качат на борда на космически кораб за обиколка на Слънчевата система и отвъд нея. В изданието се откриват повече от 70 специално направени изумителни оригинални рисунки, както и удивителни фотографии на пръстените на Сатурн, луните на Юпитер и звездите в Космоса. Интересни описания с ясни и пленяващи коментари за най-новите и най-велики астрономически открития, от тъмната материя до повърхността на Марс със сигурност ще привлекат вниманието на младите откриватели. Както и пътешествието до 13-те планети в Слънчевата система и хронологиите на най-удивителните открития в света на астрономията и на възрастта на вселената и нашето място в нея. Енциклопедията ще предложи още и съвети за наблюдение на звездите - включително иконки с бинокъл, които показват как и къде да търсите невероятни космически пейзажи

ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА ЖИВОТНИТЕ

Това уникално издание съдържа 2500 животински вида, най-добрите животински фотографии и ексклузивни репортажи от мястото на събитието, които ще отведат децата на експедиция в дивата природа. То е разделено на осем части. Първата въвежда в света на животните, втората представя основните групи: бозайници, птици, влечуги, земноводни, риби и безгръбначни. Всяка глава започва с начална страница, следвана от галерия от снимки. Следва рубриката „Какво е“, която представя групите животни във всеки раздел, а после идва ред на прегледа на отделните групи, в който са представени видовете с ключови факти за тях. Илюстративните схеми дават допълнителна информация за жизнения цикъл на животните, системата им за ехолокация, разликите в размерите и много други неща. В тези глави са поместени седемнадесет „Полеви репортажа“ и шест изображения „През обектива“, като всяка завършва с животински рекорди. Последната част от книгата представлява списък на повече от 1000 допълнителни вида животни. Подобно на галерията този списък има за цел да запознае децата с огромното разнообразие и размерите на животинското царство.

СПЕЧЕЛЕТЕ ЕНЦИКЛОПЕДИЯ

Отговорете на въпроса: „Коя от двете енциклопедии бихте искали да спечелите и защо?” в коментар под статията. В играта участвате само с един отговор до  28 ноември 2014 година. Имената на 2 късметлии, които ще получат екзепляр от енциклопедията, която са пожелали, ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. Успех!