.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Деца се учат да четат, правейки компания на бездомни кучета

Евгений Милов | преди 30 седмици
Shelter Buddies Reading Program
Снимка: Shelter Buddies Reading Program
Така стават състрадателни към животните от малки

Има един чудесен начин да се промени едновременно живота на малчуганите и бездомните животни - и това е програмата "Shelter Buddies Reading Program" на "Humane Society of Missouri" в Сейнт Луис, САЩ. Бездомните кучета са страхливи и наплашени, така че е важно четириногите да имат шанса да общуват с хора, докато чакат изолирани осиновяване в приюта.

Така на директора на програмата Джо Клепацки му хрумва идеята да покани деца, които да се упражняват да четат в компанията на животните. Слушането на детските гласове, докато четат книжки пред клетките им, може наистина успокои кучетата. 

От по-миналата Коледа децата между 6 и 15-годишна възраст имат възможността да се запишат онлайн за участие в читателската програма. По време на престоя децата не само могат да четат на четириногите, но и се научат да разпознават езика на тялото им, така че да знаят кога са стресирани, нервни, притеснени и прочее.

Така децата не само развиват уменията си за четене в една приятелска среда, но и възпитават у себе си чувство на емпатия и състрадание към животните, както и да не изпитват страх от тях. Ефектът от програмата е още по-осезаем, когато малчуганите решат да задържат вкъщи някое от кучетата, което са харесали по време на престоя си в приюта.

Не звучи ли гениално? Вижте повече в сайта на "Shelter Buddies Reading Program", както и в следващото видео:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?