На 1-ви март SOS Детски селища България стартира кампания под надслов „Да сбъднем детските мечти“. Целта  - набиране на средства за отглеждането, възпитанието и развитието на деца, лишени от родителска грижа, или в риск да загубят подкрепата на своите родители.
Всеки желаещ да се включи в мартенската кампания на SOS Детски селища България за набиране на средства, може да го направи, като посети интернет адрес www.sosbg.org/donate и дари онлайн сума по избор с дебитна или кредитна карта чрез виртуалния POS терминал на сайта на организацията. Дарение може да се направи и чрез Epay, PayPal или банков превод.
Дарение от 20 лв. осигурява прехраната за един ден на семейство, състоящо се от 5 деца.
„Отдели миг, за да помогнеш”, дари на www.sosbg.org/donate.

Повече за SOS Детски селища България

Вече 21 години SOS Детски селища България работи за по-доброто бъдеще на децата, лишени от родителска грижа, или в риск да загубят подкрепата на своите родители. Българското Сдружение е равноправен член на международната организация SOS Киндердорф Интернационал, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни, и се грижи за над 73 000 деца от цял свят. Организацията е приела за свое мото крилатата фраза на своя основоположник Херман Гмайнер

Да се направи добро е лесно, когато мнозина помагат

В България Сдружението полага грижи за над 732 деца, живеещи в SOS детските селища в Трявна и Дрен, в SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето  в София, Габрово, В. Търново и Радомир.
В България има: 2 SOS детски селища в Трявна и Дрен и 4 SOS младежки домове в София и Велико Търново, които предоставят семеен тип грижа за над 246 деца; Програма „Начало на самостоятелен живот”, която до момента е оказала и оказва подкрепа на 89 младежи в първите години след напускане на грижата извън семейството; 4 Центъра за семейно консултиране и подкрепа в София, Велико Търново, Габрово и Радомир за общо 732 деца и семейства в риск.