Чухте ли за новата поредица BRAVO ПРЕПОРЪЧВА? Това е лятна кампания на тийн списанието в България. Идеята й е популяризирането и разпространението на успешни и хитови заглавия от художествената литература за млади читатели.

Първата книга в поредицата – биографията на Хари Стайлс от One Direction, се появи във вестникарската мрежа с брой 13 на списание БРАВО от 26 юни. Последваха я суперпопулярните антиутопии „Дивергенти” от Вероника Рот, „Чисти” от Джулиана Багът и „Пепел” от Илса Бик (с брой 14 на БРАВО от 10 юли), както и първата книга в романтичната фентъзи поредица „Саванти” на Джос Стърлинг – „Скай” (с брой 15 от 24 юли). Най-новото предложение в кампанията е „Феникс”, втората книга в поредицата „Саванти”. „Феникс” ще откриете от 21 август във вестникарските павилиони заедно със списание БРАВО на специална цена от 6,99 лв. (без списание).

А сега, нека да надникнем из страниците на „Феникс”...

Книгата

Седемнадесетгодишната Феникс е отгледана от Общността, банда престъпници със свръхестествени сили. Цял живот Феникс е принудена да използва собствената си дарба – умението да манипулира времето, за да краде. Най-новата й цел е Айвс Бенедикт, американски студент на посещение в Лондон. Но той се оказва много повече от поредната жертва. Айвс е нейната сродната душа, липсващата й половина, нейната съдба. За да бъдат заедно, Феникс трябва да се откъсне от Общността и от суровия контрол на лидера й. Това поставя и двамата в смъртна опасност. Общността притежава миналото на Феникс и иска да има и нейното бъдеще. Феникс не се е доверявала никому досега, но ще трябва да повери живота си на Айвс. Дали ще съумее да стори това и да спаси момчето, което обича... и самата себе си?

Авторът

Истинското име на Джос Стърлинг е Джулия Голдинг. Родена през 1966 г. в Лондон, тя е доктор по английска литатература от университета в Оксфорд. Преди да се насочи към писателската кариера, Джулия работи като дипломат. Автор е на повече от 30 романи в най-различни жанрове – исторически, фентъзи, приключенски. Носител на престижни литературни награди, тя пише и под псевдонима Ив Едуардс. Книгите й са преведени на множество езици, продадени в над половин милион копия по цял свят. Поредицата й „Саванти” очарова със свеж сюжет, симпатични герои и забързано действие. Досега са написани три книги в нея – „Скай”, „Феникс” и „Кристъл”. Очаквайте „Кристъл” от 4 септември във вестникарските павилиони отново със списание БРАВО.
Джулия живее и работи като писател на свободна практика в Оксфорд, Великобритания. Омъжена е и има три деца. Повече за нея ще откриете в личния й сайт jossstirling.co.uk

Спечелете екземпляр от романа

За да се включите в новия ни конкурс, отговорете на въпроса: „Коя е любимата ви книга или поредица с фантастичен сюжет?” Отговорът си оставете като коментар под статията. В конкурса участвате само с един отговор до 30  август 2013 година. Имената на трима печеливши, които ще получат екземпляр от „Феникс”, ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук.