.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Благовещение – раните зарастват и злото губи силата си

Антония Михайлова | преди 33 седмици
Благовещение
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos
Празникът е посветен на всички майки и жени

На 25 март християнският календар отбелязва деня на Благата Вест. Според библейското предание Архангел Гавраил се явил на Дева Мария и й известил, че тя ще носи и ще роди Спасителя. Денят на вестта за непорочното зачатие е един от най-големите християнски празници.

Той е посветен на всички майки и жени

Благовещение

Има поверие, че от Благовещение насетне лястовиците и щъркелите се завръщат по нашите земи и известяват идването на пролетта. На Благовец, както още е известен празникът по народному, стопанките премитат и чистят къщите и дворовете.

Според народните вярвания на Благовец раните зарастват и злото губи силата си

От незапомнени времена вярата в пречистващата сила на огъня е била отличителна черта в обреди и ритуали, свързани с прогонването на зимата и болестите. Затова на този ден се палят огньове, които младите прескачат за здраве.

Старите хора казват, че ако чуеш кукувичка да кука на този ден, за да си богат и сит, трябва бързо да вземеш в ръка пара или хляб.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?