.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Без татко по Коледа!

| преди 2 години
коледа
Снимка: iStock
Защото празникът не винаги е с цялото семейство край камината

"Определено на никого няма да му хареса как ще изкарам Коледа. Защото сигурно ще ходя да работя допълнително в мола, да продавам чорапи."

Така започва разказа си тя – жена на 25 години, с дете на 4 г., наскоро разделила се с партньора си.

Коледната суматоха остава някъде около нея. Завиването на сармите и пълненето на чушки не присъства в плановете й, защото просто ще работи на във всички празнични дни. Трябват й допълнителни пари. Майка й ще гледа детето, докато тя продава чорапи на закъснелите да купят подаръци за Коледа. Някои се изтягат пред камината с чаша горещ шоколад, а други си имат работно време - от 10:00-22:00 часа, дори на Бъдни вечер и на Коледа. Иска й се да си остане вкъщи, да направи някаква коледна атмосфера за детето си, но... „Едвам се оправям с парите. Да не кажа, че не се оправям никак. Карам го на заеми и помощ от приятелки.”

Често семействата се събират по празници, за да празнуват заедно. „В името на децата” е нещо като диагноза, която може да промени живота ти.

Никакъв шанс да се съберем на Коледа с бащата на детето ми! В момента дори не говорим по телефона, защото ме тормози постоянно. Повтаря, че ще направи така, че един ден да нямам нищо, да остана на улицата... Не иска да се разберем с добро, въпреки че опитах толкова много пъти да говоря с него.”

Взема детето рядко, а когато го направи, говори пред него срещу майка му. След срещите им поведението на малкия е кошмарно. Казва, че не иска да живее с майка си, буйства, сърди се... Един ден обаче му е достатъчен, за да се промени отново и всичко да е както преди.

Коледа без татко понякога не е мъчно, нито трудно или пък несправедливо. По-скоро е най-спокойното, което може да се случи на майката. А хубавите празнични спомени, уютът и красотата на настъпващите празници няма да подминат никой, който вярва в магията! И най-вече в собствените си сили!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?