„Егмонт” издава тийн романа, който самият „повелител на тийнейджърите” Джон Грийн горещо препоръчва – „Елинор и Парк”. Книгата от нашумялата американска писталека Рейнбоу Роуъл може да се открие в хартиен и електронен формат.

„Елинор и Парк” е отличена с множество престижни литературни награди, оценена високо както от критиката, така и от читателите в цял свят. Действието в сладко-горчивата история се развива през 80-те години на 20-и век, а в центъра й са двама необичайни герои, свързани от необикновена любов. Историята на Елинор и Парк е истинска, емоционална, затрогваща и ще плени както на по-младите, така и на по-възрастните читатели.

Книгата

Елинор е новото момиче в града. Отношенията в семейството ѝ са в пълен хаос, дрехите – съчетани по безобразен начин, а косата – червена и непокорна. Тя не би могла да изпъква повече, дори и да се старае.
Парк е момчето, което винаги сяда на последните седалки на автобуса. Черна тениска, слушалки в ушите, погледът забит в книга – той е убеден, че се е постарал достатъчно добре да е невидим. Но не за Елинор... никога за Елинор.

Бавно и постепенно, благодарение на дълги нощни разговори и нарастващ списък с музикални касетки, Елинор и Парк се влюбват. Така, както се влюбваш за първи път, когато си млад и чувстваш, че няма какво да губиш.

Отзивите

Бестселър на New York Times и Amazon, романът „Елинор и Парк” е отличен с наградите Printz Honor (2014), YALSA Best Fiction for Young Adults (2014), Най-добра книга на Publishers Weekly (2013) и Goodreads Choice for Best Young Adult Fiction (2013). Предстои екранизация от DreamWorks.

Авторът
    
Рейнбоу Роуъл е автор на Fangirl, „Елинор и Парк”, Landline и Attachments. Когато не пише, с удоволствие чете комикси и планира пътешествия. Писателката живее в Омаха, Небраска, със съпруга си и двамата си сина. Посетете я онлайн тук: http://rainbowrowell.com/blog/ или се присъединете към последователите й в Twitter оттук: https://twitter.com/rainbowrowell
Конкурсът

Спечелете екземпляр от „Елинор и Парк”. Отговорете на въпроса: „Коя е вашата любима тийнейджърска история” в коментар под статията. В играта участвате само с един отговор до 13 февруари 2015 година. Имената на 3 късметлии, които ще получат екзепляр от книгата, ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. Успех!