Две ужасяващо готини илюстровани книги с лепенки ще зарадват феновете на чудовищата от „Монстър Хай”. Те са от новата поредица „Бъди себе си! Бъди уникална! Бъди чудовищна!” на издателство „Егмонт България”. На страниците им Клаудин Улф и Лагуна Блу споделят на какво се дължи нечовешки добрият им стил и съветват читателите как да бъдат чудовищно уникални! Нека да надникнем във всяка от тях...

КЛАУДИН


В книгата, посветена на Клаудин, дъщерята на Върколака разкрива 13 неща, които я карат да вие от радост, какъв е най-страхотният ден за нея и защо е толкова горда с котката си Месечинка. В изданието е поместен и чудовищния паспорт на Клаудин, да го разгледаме ли? Добре, хайде!

Чудовищен паспорт

Име: Клаудин Улф
Възраст: 15 години
Родители: Върколака

Аз съм: Суперуверена в себе си, красавица и вярна приятелка
Моят девиз: Ние сме голямо семейство. Ако си приятел на един вълк, то ти си приятел на цялата глутница.
Любим цвят: Златисто
Любимо ядене: Недопечена мръвка
Най-добри приятелки чудовища: Франки Щайн и Дракулора

ЛАГУНА


От книгата за Лагуна читателите ще научат как тя става толкова сладка, че всички наоколо губят равновесие, щом я видят, и ще се потопят в дневника й. Лагуна ще им разкрие тайни за грима си, както и за предпочитания от нея стил на обличане. Феновете ще се запознаят и с нейния чудовищен паспорт:

Чудовищен паспорт

Име: Лагуна Блу
Възраст: 15 години
Родители: Морското чудовище

Аз съм: Симпатична, любезна, искрена и нежна
Моят девиз: Където и да съм, плувам в свои води
Любим цвят: Морскосиньо
Любимото ядене: Суши
Най-добри приятелки чудовища: Клаудин Улф, Франки Щайн, Дракулора, Клео де Нил, Дюс Горгон, Гулия Йелпс, Аби Боминабъл

Чудовищно, нали? Двете нови книги от поредицата „Бъди себе си! Бъди уникална! Бъди чудовищна!” – „Клаудин” и „Лагуна”, вече могат да се открият по местата за продажба на книги в цялата страна. Очаквайте съвсем скоро и изданията посветени на други две страхотни чудовища – „Франки Щайн” и „Дракулора”.

А междувременно включете се в новия ни конкурс и спечелете комплект от седемте книги в поредицата „Кралската сватба” на „Егмонт България”.

  Отговорете правилно на въпроса: „Как се казва принцът от анимационното филмче на „Дисни” „Малката рускалка”?

Верните отговори оставяйте като коментар под тази статия. В конкурса участвате само с един верен отговор до 29 март 2013 година. Името на един печеливш ще бъде изтеглено с жребий и публикувано тук. Успех!