.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Алкохолът и бременността

| преди 9 години
Алкохолът и бременността
За алкохола по време на бременност има само едно правило: НЕ! Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Жените, които очакват момченца и пият алкохол по време на бременността, рискуват да увредят спермата му
Алкохолът и бременността
За алкохола по време на бременност има само едно правило: НЕ! Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Датски учени открили, че жени, които пият 4 или повече питиета на седмица по време на бременността, рискуват да намалят концентрацията на спермата на бъдещите си синове една трета повече отколкото тези, които не са употребявали високоградусови напитки.

Изследването на учените от Университета Орхус в Дания беше представено на конференцията на Европейското сдружение за човешка репродукция и ембриология в Рим.

Според него едно питие е равно на 12 гр. алкохол или кутия бира от 330 мл., една малка чаша вино или 40 мл. спиртна напитка.

"Нашето изследване показа, че има връзка между пиенето на алкохол в умерени количества по време на бременност и по-ниската концентрация на спермата при момчетата", заяви ръководителката на изследването.

Ако изводите от него бъдат потвърдени в следващи проучвания, това може да обясни намаляването на качеството на семенната течност през последните години и защо е по-високо в някои страни, отколкото в други.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?