Сигурно се питате как покрай славата и светлините на прожекторите известните майки по света успяват да балансират между кариера и семейство? Е, успяват. При това по един наистина перфектен начин, те намират начин да посветят важна част от времето си на най-безценното в живота си – своите деца. Чудите се как? Ето вижте:

1.Айшвария Рай

Една от най-скъпо платените актриси на Боливуд и носителка на титлата Мис Свят за 1994 г категорично счита, че по-важно от децата за една жена няма. Въпреки славата и успехите си, които все така успява да поддържа на ниво, тя неведнъж е повтаряла пред медиите, че именно децата са радостта и щастието в живота й и не спира да посвещава основна част от времето си именно на тях. Как го прави ли? Според OneIndia тайната се крие в умелата организация на време, която актрисата прави. Гаранция за успешно съвместяване на задълженията откъм работа и семейство.

 

2 .Анджелина Джоли

В интервю за Рийдърс Дайджест актрисата споделя, че на първо място в живота си поставя децата си и че би дала всичко от себе си, за да ги направи истински личности, за каквито са родени да бъдат. Анджелина разкрива още, че с Брад обожавали да прекарват голямата част от времето си заедно с децата, и че семейните вечери са приоритет за тях.

 

3.Каджол Мукерджи

Една от най-обичаните в Боливуд актриси Каджол Мукерджи е майка на две деца. Тя не вярва, че трябва да се откаже от кариерата си, за да полага пълноценни грижи за тях. Според нея едното не пречи на другото. Times of India цитира думите й така: Кариерата е част от твоя живот. Семейството ти е част от твоя живот. И целият ти живот – това е твоята личност, направена от всички части, взети заедно. Това е като да намериш баланса в живота си. Но това, в което повече от всичко вярва младата актриса е, че майката трябва да дава всичко от себе си на своите деца, да отделя от времето си в разговори с тях, да ги изслушва. "Моята майка (актрисата Тануджа) винаги е поставяла семейството си на първо място. Дори, когато тя работеше, ние бяхме приоритет в нейния живот. Тя отдаде много от времето си – и като количество, и като качество. Където и да беше, каквото и да правеше, майка ми беше с нас на 120%.”

Снимка: idiva.com

 

4.Кейт Мидълтън

Да бъдеш майка не е лесна задача и Нейно височество Кейт Мидълтън знае перфектно това. Тя споделя, че не би се справила без всеотдайните грижи и помощта на майка си. Тя признава още, че винаги, когато се наложи, се и допитва за съвети относно отглеждането на малкия Джордж до акушерките в болницата. Както виждате, Кейт е обикновена жена със своите си притеснения и тревоги.

 

5.Шилпа Шети

Шилпа Шети е боливудска актриса, която нашумя по света, след като спечели британското издание на „ВИП Брадър” през 2007 година. Тя поставя на първо място личния си живот над всичко останало. Според HealthMeUp.com тя не прави никакви компромиси относно здравето си и семейните си задължения, които никога не пренебрегва.

 

6.Киран Рао

Киран Рао се фокусира върху майчиния си дълг да предостави на сина си един "нормален" живот, далеч, далеч от мигащите светлини на Боливуд. Известната индийска режисьорка смята, че като майка тя не е съвършена, но се радва безкрайно много на времето, което отделя на малкия Азад. „Възползвайте се максимално от всяка една възможност да бъдете до вашето мъниче. Защото, ако пропуснете тази възможност, когато то порасне, навярно ще съжалявате за пропуснатите мигове”, съветва Рао.

 

7.Кейти Холмс

Кейти Холмс иска да държи дъщеря си Сури колкото се може по-близо до изкуството и творчеството. Актрисата признава още, че редовно помагала на дъщеря си в сътворяването на нови дрехи за куклите й. Дори, когато на Холмс се налага да прекарва дълго време на снимачната площадка, тя намира начин да отдели време и за дъщеря си. Как го прави ли? Ами просто я взима със себе си на снимачната площадка. Според нея близостта на дъщеря й до изкуството, ще окаже изключително важно влияние върху нейното по-нататъшно развитие, възпитание и израстване като личност.

 

8.Тара Шарма

Тара е забавна и любяща майка, но отношението й към възпитанието на децата за повечето хора би могло да се стори нестандартно и дори погрешно. Тя не раздава родителски съвети, както правят повечето родители, тъй като смята, че всяко дете е далеч от възприятията на възрастните хора. Според актрисата мъничето трябва да бъде оставено на воля да палува и да изживее своето детство пълноценно и красиво.

 

9.Сушмита Сен

Във възпитанието на децата си на първо място индийската актриса и модел Сушмита Сен поставя честността. Но искреността не само на децата към родителите си, но и на родителите към децата. В интервю за Rediff, актрисата е категорична, че една майка никога не бива да си позволява и най-малката лъжа към своите деца. Чистотата на отношенията и любовта са нейните приоритети във възпитанието на децата.

Снимка: idiva.com