.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

7 изстрадани съвета за пътуващите с малки деца

Васил Богданов | преди 3 години
дете в кола
Снимка: LadyZone.bg
Най-трудно е през второто лято

Пътуванията през първото лято след раждането на детето са относително лесни. Малчуганът спи много и не е проблем да изминете дълго разстояние с колата. Трудностите идват от това, че се носи много и обемен багаж – количка, корито за къпане и т.н. Някои от лекарствата за колики трябва да стоят в хладилник, което води до допълнителни усложнения – налага се да вземете хладилна чанта или мобилен хладилник.

Най-трудно е през второто лято, когато детето не спи толкова дълго, а докато е будно, не иска да стои кротко в столчето. Следват няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да стигнете по-спокойно до крайната цел на пътуването.

1. Тръгнете непосредствено преди детето да заспи. Обикновено това е след обедното хранене. Не забравяйте да превключите телефоните си в режим "вибрация".

2. Постарайте се да сте заредили предварително с гориво, за да не се наложи да спрете тъкмо когато детето е заспало.

3. Пригответе си под ръка всичко необходимо, за да не спирате и шумите излишно с ровене в разни торбички. Имаме предвид – вода, нещо за хапване (най-удобно е банан) и др.п. Така ще ви се наложи да спирате само ако ви се ходи до тоалетната.

4. Пригответе си диск с детски песнички. Нека в него да има поне две приспивни мелодии. Ако VIP пътникът се разсъни, веднага пуснете "упойващата" музика.

5. Ако наследникът се събуди трайно и не иска да стои "мирно", спрете на някоя бензиностанция или в населено място. При дълъг път, например София – Варна, се е случвало да спрем във Велико Търново за час-два. Хем почивка за шофьора, хем разходка за детето.

6. Пригответе си в купето книжки и играчки, с които да занимавате малкия пътник. На телефона или таблета можете да свалите анимационни филмчета.

7. Сложете сенници на задните прозорци на колата. Ако не са достатъчни, осигурете сянка с някакъв шал или кърпа.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?