Да се върнем назад във времето и да се потопим в спомените от детството, свързани с първите ни приятели – играчките. Онези играчки, които са изиграли важна роля във формирането на нашите бъдещи интереси, занимания и мечти. Онези играчки, които, по един или друг начин, са оказали силно въздействие върху желанието ни и дори върху избора ни за бъдеща професия. Независимо обаче дали днес детската ни страст да станем лекари, астрономи или архитекти се е сбъднала или не, съгласете се, малко или много, хубавата играчка, както и добрата стара книга, е източник на стимул и вдъхновение, от които се ражда най-хубавото – детскита мечта.

Най-добрият избор на бебешки играчки >>

Ето кои са 10-те най-вдъхновяващи играчки за детето, помагащи му в избора на бъдеща професия:

1.За бъдещия астронавт

Това е мечтата на всяко малко момче – един ден да стане космонавт. Ако в представите си и вашият син се вижда в големия космически скафандър, не го лишавайте от удоволствието да му се порадва, докато е още време и не му е отминал меракът. Един вълнуващ подарък, който ще породи у всяко дете най-малкото интерес към звездите, космоса и вселената.

Снимка: melissaanddoug.com 

10 идеи за подарък за първи рожден ден >>

2.За бъдещия архитект

Детските магазини предлагат богат асортимент от прекрасни и големи дървени строители (според възрастта на детето) с всичките му необходими принадлежности и аксесоари – чертежна дъска и кубчета, болтчета и винтчета, чукчета и гайки и т.н., които ще се превърнат в прекрасен голям гараж, автомобил или цяла модерна сграда дори.

 Снимка: melissaanddoug.com

Дървените играчки - вечни и обичани >>

3.За бъдещия художник

Иска ли питане? С какво друго можем да зарадваме един бъдещ художник, ако не с моливи, пастели, пластелини, флумастери, темперни или водни боички. За най-мъничките прекрасен подарък е книжката за оцветяване. Един детски статив за рисуване с платна обаче би се оказал вълнуващ подарък за всеки малък художник с изявена страст към четката.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

Първи стъпки в света на Да Винчи >>

4.За бъдещия доктор

Всичко, което е необходимо за лечението на пациентите - кукли и плюшени приятели, може да се намери лесно във всеки детски магазин. Великолепен избор за подарък на вашето дете би била докторската чанта на Playset на Doc McStuffins – любима героиня на децата от едноименното филмче от канала Дисни Джуниър.

Снимка: amazon.com

Топ 10 на най-нелепите играчки и изобретения за деца >>

5.За бъдещия интериорен дизайнер

Малки копия, досущ като мебелите за вътрешен интериор, биха доставили несравнима радост и наслада на всяко мъниче, провокирайки интереса му към подреждането и намирането на подходящо място на всеки един от миниатюрните мебели.

 

Снимка: ikea.com

6.За бъдещия откривател

Игрите, които развиват мисълта и обогатяват познанията от типа на тези големи географски карти със стикери са прекрасен подарък за всяко дете. Те разширяват кръгозора на малкия човек, отварят очите му към големия свят, който го заобикаля, към растенията и животните.

Снимка: saksfifthavenue.com

Какви чудесии да очакваме на бебешкия пазар през 2014-та >>

7.За бъдещия майстор-готвач

Ако вашето хлапе пък обожава да се превъплъщава в ролята на главен готвач у дома, забърквайки разни кашички във въображаеми чинийки, значи е време да го сюрпризирате с нещо истинско, което безспорно ще му допадне, пък и, току-виж, ще развие кулинарната му страст към майсторенето на най-различни и вкусни специалитети от света на голямата кулинария.

Снимка: amazon.com