Сватбата е комбинация от забавление и стрес. Все пак, по-добре е първото да преобладава, а второто да е в овладяни граници. Затова тук събрахме съветите на сватбени консултанти, които обобщават опита и наблюденията си от последните години.

1. Да купите сватбена рокля, която ви е малка, с надеждата да отслабнете
Най-добре е роклята да ви бъде по мярка в момента на купуването. Ако преди сватбата отслабнете, винаги можете да я коригирате. Докато обратното, да я разширите, е възможно само в някои случаи (в зависимост от кройката) и то в малки граници.

2. Да не се забавлявате в деня на сватбата
Помнете, че гостите идват да се забавляват и да видят как вие се забавлявате. Не се ядосвайте за дреболии – че времето е дъждовно, че тортата не изглежда достатъчно голяма и т.н.

3. Да изберете ресторант, преди да е ясен броят на гостите
Под въздействието на еуфорията от годежа двойките взимат грешни решения и не спазват нужната последователност. Първо трябва да се определи броя на гостите и бюджета, а едва след това да се избере ресторанта, менюто и другите детайли като диджей, фотограф и украса.

4. Да претрупате събитието с речи, поздрави и обичаи
Не позволявайте сватбата ви да прилича на новогодишна телевизионна програма. Тя трябва да бъде забавно парти.

5. Да не дадете достатъчна информация на гостите кое, къде и кога ще се случва
Не е приятно в сватбения ден да се превърнете в бюро „Справки”. Затова напишете информацията в поканите максимално ясно и пълно. Хората, които спазват някакъв хранителен режим, ще ви бъдат благодарни, ако напишете и менюто.

6. Да се притеснявате какво ще си помислят гостите/родителите
Младоженците често се терзаят какво биха си помислили гостите и какво би се харесало на родителите им, вместо да организират сватбата така, както на тях им се иска.

7. Да копирате събитието по снимки от интернет
Двойките често разглеждат стотици сватбени снимки в интернет и сглобяват най-важния си ден като пъзел от чужди елементи. Не го правете! Помислете спокойно какво искате, какво би ви зарадвало, как да покажете своята неповторимост. Това е вашият ден.