.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

60 безплатни ателиета за Деня на детето

Евгений Милов | преди 1 година
Детски панаир
Панаирът на 1 юни ще бъде с "вход свободен" пред Народния театър в София

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на 1 юни пред Народен театър "Иван Вазов". Предвидените работилници за Деня на детето ще се проведат в рамките на целия ден между 11-20 ч. в Градската градина пред театъра и близките музеи и галерии.

По традиция съорганизаторът на събитието "Фондация Изиарт" е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Национален природонаучен музей, Университетски ботанически градини - София, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия. 

Специално за събитието е създадена и забавна игра за София, с която децата ще могат да станат откриватели и да научат много интересни неща за столицата.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – физика и химия със специално разработено ателие, което цял ден ще се правят експерименти.

В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Основна цел на Детски панаир е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат безплатно в културно-образователните инициативи.

Зарадвайте детето с изкуство за празника Национална галерия Квадрат 500 представя шарена програма за Деня на детето
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?