Искате дете, но не сте сигурна дали от вас ще стане добър родител. Съществува лесен начин да разберете това. Необходимо е да се погледнете в огледалото и разберете дали сте се:

#Отърсила от всички емоционални багажи 

Преди да се замислим да дарим живот е много важно да се освободим от всичко, което би могло да ни терзае от миналото. Болка, страхове, обида и други чувства, защото ако не се сме се освободили от тях рискуваме да прехвърлим личната си фрустрация на детето. 

#Емоционално балансирала

Това означава да знаете, че владеете изкуството на самоконтрол. Едно дете е същевременно благословия, но и голяма отговорност. То ще прави пакости и няма да ви слуша, тогава вие трябва да сте способна за запазите самообладание, като не излизате от равновесие. Осъзнаете ли, че за вас шамарът не е решение за възпитанието на вашето дете - това е знак, че сте на правия път.  

#Отдала на кариерата си на 100% 

Ясната идея, че искате да имате дете ви дава сили да вървите по-бързо напред и нагоре. За вас е важно да устроите така живота си, че едното не е за сметка на другото. Затова давате всичко от себе си, за да постигнете желаните от вас цели и спокойно да се отдадете на майчинството. Това се казва организация. 

#Научила да приоритизирате

След появата на бебето животът ви не само ще се преобърне на 360 градуса, но и ще бъде изпълнен с нови (многобройни) ангажименти, с които трябва да се справяте ежедневно. Владеете ли изкуството на добрата и координирана организация, може да бъдете сигурна, че нищо, свързано с детето няма да ви уплаши. 

#Подготвила за пълната промяна във вашия живот

Майчинството е работа на пълно работно време. Редно е да бъдете подготвена, че след раждането няма да разполагате с онова време, което сте посвещавала на своите близки и приятелки. Това не означава, че никога повече няма да се виждат, но... по-рядко.