.
 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.
под 18 години имам 18 години

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 разлики между прясното и не толкова прясното сварено яйце

Антония Михайлова | преди 5 години
Бебе и яйца
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Мъдри бабини съвети и хитринки как да разпознаем прясното яйце от престоялото

Въвеждането на яйцето в менюто на бебето безспорно е важен и сюблимен момент, за който всеки родител трябва да бъде добре подготвен. Напоследък отново се заговори за изключително полезните качества на яйцето, и ние категорично не трябва да лишаваме малкото човече от тази, с право наречена от специалистите, суперхрана!

Яйцата са едни от най-ценните източници на протеини. Съдържат куп полезни вещества като рибофлавин, фолат, фолиева киселина, витамините В6, В12, D и Е, желязо, фосфор и цинк. Жълтъкът обаче, е този, който с навършването на 6-тия месец трябва да се превърне в редовна добавка към менюто на малкия дегустатор, най-вече заради богатото му съдържание на желязо и омега 3 мастни киселини – така нужни за растящия крехък организъм. Задължително условие при запознаването на детето с вкуса на жълтъка, с което всеки родител трябва да бъде запознат, е спазването на 2-те основни правила при въвеждане на нова храна в бебешкото меню: 1 - това да става постепенно, като в случая се започне с четвърт жълтък и 2 - първите хапки да са индивидуални и без намесата на друга нова храна. Това се прави, за да се установи по-лесно и точно източника, ако евентуална се прояви алергична реакция.

 Как да сварим яйцата, без да се напукат >>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви са целите ви за 2019 година?