За повечето двойки годежните снимки са голям стрес. Кадрите не трябва да изглеждат прекалено ежедневно, но и не трябва да показват една напрегната и прекалено сериозна двойка. Ето пет съвета от професионални фотографи, които ще ви помогнат да запечатате този чудесен период от вашия живот.

1. Изберете добър фотограф
Отделете време и изберете фотограф с добро портфолио и дългогодишен опит в бранша. Разпитайте приятели, които вече са минали по този път. Добрият фотограф ще използва не само професионална техника, но и ще ви направи интересни предложения за място на снимките, стайлинг и т.н.

2. Снимайте на място, където се чувствате щастливи
Независимо дали е в парка, вкъщи, край брега или в любимия ви ресторант, мястото трябва да означава нещо за вас.

3. Не го мислете прекалено много
Забавлявайте се по време на фотосесията. Бъдете себе си. Ако сте прекалено нервни, изпийте чаша бяло вино. Много от моделите го правят преди снимки. Имайте доверие на фотографа, не тичайте след всеки кадър до апарата, за да проверите какво е станало.

4. Не забравяйте, че това не е модна сесия
Облечете дрехи, които са ви удобни. За всеки случай носете още два-три комплекта дрехи. Стиловете на двамата влюбени трябва да са близки, да има синхрон между тях. Избягвайте бяло и черно, защото тези цветове се асоциират със сватбени снимки. Освен това черното и бялото ще бъдат в прекалено голям контраст с почти всяка локация. Тези цветове са подходящи най-вече за студийни снимки.

5. Разнообразието е ключ към успеха
Снимайте в различни пози. Фотографът знае как да извлече максимума от всеки ракурс. Част от снимките трябва да бъдат по-официални, а други да запечатат как общувате помежду си. Много често най-добрите снимки стават, когато изобщо не подозирате, че ви снимат. Добрите фотографи знаят как да се възползват от тези моменти.