Разнообразете разкрасителните жестове – по време на бременност, кожата е по-чувствителна и нежна, за това в рамките на този вълнуващ период заменете своя дневен крем с хидратантна грижа за лице, която е и хипоалергенна. Избегнете нежеланите зачервявания с крем MIXA за чувствителна кожа. Що се отнася до грима, оставете на страна beauty триото фон дьо тен/пудра/руж – вместо това заложете на приятен и лек BB Cream. Основна цел е кожата да диша и да бъде добре подхранена, защитена и хидратирана.

Погрижете се за вашите ръце и нокти. През следващите девет месеца ноктите растат по-бързо, но едновременно с това са и податливи на начупване и разделяне. Освен любимия ви крем за ръце, изберете лосион, който да подхранва и поддържа ноктите ви. Препоръчваме ви хидратантния крем за ръце и нокти OPI.

Пазете се от слънцето. Независимо от прогнозата за времето редно е да предпазвате кожата си от слънцето и въздействието на UV лъчите върху епидермиса. Препоръчително е да се използват по-високи фактори (50+) като този от медико-козметичната серия на AVEN.

Още в началото на бременността използвайте крем против стрий. Вместо да чакате петия месец, притеснени от факта, че могат да се появят стрии по красивото ви тяло, започнете да използвате крем, обогатен от витамини Е и Д. Нанасяйте го два пъти дневно (сутрин и вечер).

Погрижете се за вашите гърди. По време и след бременността гърдите са подложени на редица “изпитания”, за това е хубаво да се полагат необходимите грижи с крем или спрей за стягане на бюста. LIFT Серум на френската козметична марка LIERAC е със стягащ ефект, благодарение на ботанически активни съставки за незабавно тонизиране и изглаждане на кожата в областта на деколтето и бюста.

Използвайте продукти без сапун. Със сигурност сапунът или душ гелът, който избирате трябва да съответства на вашия тип кожа, за да избегнете нежеланите алергични реакции. Серията Dove Purely Pampering ви предлага максимална наслада по време на душ и осигурява усещането за свежест и хидратация на тялото.

И не на последно място – пийте много вода като за двама!