.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 неща, които родителите на недоносени деца трябва да знаят

LadyZone.bg | преди 4 години
Бебе
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Златни съвети, полезни за всеки родител

Някои малчугани, още неподготвени напълно в майчината утроба, бързат да излязат на белия свят. Ето защо, независимо от това какви са обстоятелствата, подсказващи дали бебето ще се роди преждевремнно или доносено, е добре всеки един бъдещ родител да е запознат с малките, но значими подробности, свързани с посрещането на недоносеното бебе:

1. Недоносеното дете е много по-застрашено от инфекции

Недоносеното дете е много по-застрашено от инфекции поради по-слабите му съпротивителни сили. Да се избягва всякакъв контакт и с най-леко болни (братче, сестриче с хрема), тъй като лекото за възрастните може да се окаже фатално за недоносеното дете. Ако майката е болна е необходимо тя да носи маска не само по време на кърмене, а непрекъснато, когато е в контакт с бебето.

2. Недоносените боледуват по-често от рахит

Недоносените боледуват по-често от рахит, отколкото доносените, въпреки профилактичните мерки. Профилактиката с витамин D започва още в родилното отделение за недоносени. Ако там не е проведена такава, веднага след изписването трябва да се започне да се дава на бебето Вигантол по 1 капка сутрин на гладно с лъжичка кърма/АМ. Профилактично витамин D трябва да се дава и през есента, зимата и пролетта на втората на втората година от живота на недоносеното бебе.

Продължава >>>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?