Понякога необходимостта да носят близо до гърдите си своето бебе е неотложна и наложителна за младите мами, още повече ако им се налага да съвместяват майчинството с други задължения. Пък и не е тайна, че слингът е бил ползван от майките още от най-древни времена и то по цял свят. Той, за разлика от кенгуруто, дава възможност за по-дълготрайно използване от вече пораснали дечица. Само за сравнение, кенгуруто обикновено е предназначено за бебета, тежащи не повече от 9 кг.

И така, днес магазините ни заливат с богат асортимент от най-различни видове слинг. Не винаги обаче родителите остават доволни от покупката, и то не заради друго, а именно заради не дотам подходящия избор, който са направили. Ето 3 съвета, които ще ви бъдат от полза, когато влезете в магазина и попитате за слинг:

>>

1. Ако имате нужда да кърмите в поза hands-free

Според експертите най-удачният избор в този случай е слингът с халки. Халката позволява коригиране на дължината на слинга и наместването му според големината и размерите на бебето. Този тип слингове позволява използването им както от новородени, така и от малчугани до 3 дори 4-годишна възраст. И най-важното – дава възможност на мамите да кърмят в поза hands-free.

8 пози за кърмене >>

2. Ако бебето ви е по-едро

При по-едро бебе споменатият вече слинг с халки е чудесен избор. Не по-малко добро попадение ще направите, ако се спрете и на Май-Тай. Този азиатски тип слинг е подходящ както за носене на малко бебе, така и за по-едро или голямо детенце. Изключително лесен за поставяне е и удобен. Едно от качествата на Май-Тай е, че позволява поставянето на бебе между 1 и 4 месеца в комфортната и здравословна за него поза "жабче”. Този модел притежава и възможността бебето да се постави и на гръб.

3. Ако планирате да носите бебето си дълго време

Ако ви се наложи да прекарате по-дълго време с рожбата си на гърба или отпред, Май-Тай отново е прекрасен избор. Добра алтернатива обаче е и слингът-шал. Той може да се обвие около тялото и дава възможност за носене на бебето или детето в множество позиции – легнало или изправено отпред, на гръб или на хълбок. Последната го прави особено подходящ както за носене на по-големи деца, така и за мами, страдащи от болки в гърба. На пазара лесно може да се открият и такива слинг-шалове, които са подходящи за мъници дори до 3-4 годишна възраст. За тази цел обаче трябва да търсите такива, които са неразтегливи или с много лека разтегливост по дължината им.