Зарадвайте малките лакомници с тези 3 прекрасни есенни кашички. В комбинация с ориз те са и полезни, и вкусни, и лесни, и бързи за приготвяне, и, естествено, изключително здравословни допълнения към бебешкото меню през есента.

Каша от моркови

Продукти:

350 г моркови
100 г ориз

Приготвяне:

Обелете и настържете морковите. Измийте ориза. Варете на умерен огън до готовност. Преди да свалите кашата от котлона, на връхчето на чаена лъжичка добавете краве масло. Тази чудесийка подобрява метаболизма на вашето бебче и действа благотворно на неговата нежна кожа.

Негово Величество Морковчето >>

Каша от орехи

Продукти:
20 г изчистени и ситно смлени орехи
100 г ориз

Приготвяне:

Измийте орехите и ориза. Добавете вода и варете на слаб огън. За да придадете мекота и лека сладост, преди да свалите кашата от котлона, по желание може да добавите щипка кафява захар. Орехите са изключително полезни за развитието на костната система на подрастващия организъм, благоприятстват дейността на сърцето и ума, стимулират имунната защита.

Тиквен десерт с мед и орехи >>
 

Каша от тиква

Продукти:

30 г тиква
50 г ориз

Приготвяне:

Нарежете тиквата на малки кубчета. Накиснете ориза. Сложете вода в тенджера и я оставете да заври. Добавете ориза. Варете около 15 минути на слаб огън. Добавете тиквата и варете още 10 минути. Редовната консумация на тази гозбичка тонизира храносмилателната система на крехкия организъм, укрепва имунитета, пречиства от токсини.

Две вълшебства от една тиква >>