Със сигурност по-долу изброените идеи, на които случайно се натъкнахме, ще допаднат и биха били от полза най-вече на мамите на малки деца. Знаем, че още с прохождането си, палавите мъници започват да пъхат любопитните си ръчички къде ли не – в шкафа под мивката, в контактите или дори в чантата на мама. Вижте предложенията ни и сами преценете коя или кои от тях да приложите в действие:

1.Пантофки против пързаляне

Със сигурност сте обиколили доста магазини, за да търсите детски пантофки, които да не се хлъзгат, без никакъв резултат. Достатъчно е да вземете в ръце лепило, да поставите върху подметката няколко ивици от него, да го оставите да изсъхне и viola – имате си непързалящи пантофки.

Снимка: lilsugar.com

 

2.Бебешка пудра против скърцане на пода

 Ако подовата ви настилка е дървена и доста поскърцва, бързо ще разрешите проблема, като го поръсите с бебешка пудра.Оказва се, че тя има удивително стягащ ефект. Накрая просто вземете метличка и почистете с нея насъбралите се в пукнатините остатъци.

Снимка: lilsugar.com

 

3.От бурканчета с детска храна в дом за подправките

Чудите се къде да съхранявате подправките? Вместо да изхвърляте бурканчетата от детската кухня, ги превърнете в прекрасен дом за подправки и билки. Те най-добре се съхраняват именно в стъклени съдове. Може да оцветите капачетата им в желан от вас цвят и да ги надпишете.

Снимка: lilsugar.com

 

4.От кукичка за душ-завесата в закачалка за чанта

За да не тичате постоянно след палавия любопитко, грабнал чантата ви изневиделица от тоалетката, най-доброто решение е да я поставите на високо и скришно място. Достатъчно е да закачите чантата/чантите си на кукичка от душ завесата. Пък и така, когато ви се прииска да смените чантата си, няма да ви се налага да я търсите къде ли не.

Снимка: lilsugar.com

 

5.От сушилня за чинии в поставка за книжки

Сушилнята за чинии може да трансформирате в чедусна поставка за книжките за оцветяване на малчугана. Пък и в нея ще намерите място и за маркерите, и за моливите, изобщо за всичко необходимо, свързано с оцветяване, рисуване и писане.

Снимка: lilsugar.com

 

6.От калъп за лед в кутия за бижута

Със сигурност красивите кокетни порцеланови кутийки не са за пренебрегване, но със сигурност поставени в тях, медальоните, синджирчетата и герданите непрекъснато ще се заплитат. За да ги отделите, но все пак да знаете, че са на едно място, калъпчето за лед ще свърши чудесна работа.

Снимка: lilsugar.com

 

7.И място за лигавника намерихме

Със сигурност повечето мами са се сблъсквали с въпроса, къде да сложат лигавника, така че да се запази що-годе чист, след като нахранят малчуганите си. Ами… на гърба на столчето за хранене. Достатъчно е да се снабдите с една закачалчица със силиконов накрайник и да я залепите на гърба на столчето.

Снимка: lilsugar.com

 

8.Разширете пространството в куфара

Увеличете пространството на куфара, така че да дадете възможност на повече дрехи да се съберат в него. За целта внимателно ги завийте във формата на пура и ги наредете една до друга.

Снимка: lilsugar.com

 

9.Почистете ягодите

Писнало ви е да отскубвате дръжките на ягодите, а после кожичката под ноктите да ви боли? Проблемът има разрешение. Мушнете единия край на къса сламка от долната страна на ягодата и я избутайте през горната. Досадното стъбло само ще излезе.

Снимка: lilsugar.com

 

10.Обезопасете контактите

Ако в момента не разполагате с предпазно капаче за контакт, вземете лейкопласт и покрийте с него опасните отвори.

Снимка: lilsugar.com

 

11.За да предпазите от развиване амбалажната хартия

За да предпазите от развиване амбалажната хартия, изрежете картонената поддържаща част на кухненската хартия надлъжно през центъра и я увийте около въпросния обект. Това ще предпази амбалажната хартия от развиване.

Снимка: lilsugar.com

 

 12.Две в едно

Имате двама лакомници у дома, които с нетърпение очакват топлата си супичка. За да не пренебрегнете единия, просто сложете две чинии в микровълновата. Как? Просто поставете едната върху висока чаша и… проблемът е разрешен.