Поканени сте на рожден ден. И то на не какъв и да е, а на бебешки. При това на бебе, което навършва първата си годинка. Ако все още не сте ориентирани или пък се чудите какво да му изберете за подарък, ние ще ви помогнем с няколко идеи.

1. Добрата стара класическа парцалена кукла или плюшена играчка

Това е класически подарък, към който малкото човече със сигурност ще се привърже и обикне. Знаем, че особено след навършване на първата годинка мъничетата най-много обичат да заспиват, стуиени до любимото мече или маймунка. Този тип играчки имат и още едно предимство. Те набират все по-голяма популярност най-вече заради екологичните материали, от които са направени. Така че спокойно може да подарите едно мило плюшено мече, стига да се съобразите със следните основни изисквания: материята да е антиалергична, както и да не отделя косъмчета и други микрочастици при игра. А такива ще намерите почти във всеки детски магазин за играчки.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

Нов живот за плюшената играчка >>

2. Буйки за прохождане

Подходящ подарък са и обувчиците за прохождане. Има обаче някои критерии, към които задължително трябва да подходите преди да направите избора. Съветът на повечето ортопеди е подметките да са меки. Изберете леки обувчици, които нежно да обхващат глезенчето на детето, без да го притискат

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

Прохождане и обувчици >> 

3. Музикална играчка

Музикалните играчки са прекрасен подарък за всяко бебче. Те не само развиват сензорните възприятия на детето. Доказано е, че влияят и върху неговото интелектуално ниво. Асортиментът от музикални играчки е толкова разнообразен, че едва ли ще ви е трудно да направите своя избор. Малки музикални инструменти, образователни книжки с инсталирани в тях копченца, произвеждащи определени мелодии, музикални топки или въртящи се над креватчето пеещи животинки...

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

Играчките – мои първи приятели >> 

4. Бебешки дрешки

Ако искате да сюрпризирате мъничето с очарователна малка сладка дрешка, не забравяйте златното правило – при покупка търсете такава, предназначена за деца поне с 6 до 12 месеца по-големи. Това ще ви предпази, от една страна, от риска дрешката да се окаже малка на детето, а от друга – ще даде възможност на мъничето да я носи по-дълго време. Добра идея е да украсите дрешката с текстилни стикери – например с името на детето.

Снимка: fun.familyeducation.com

 

Щастливият сезон на детските подаръци – част 2 >>

5. Ваучер за детски стоки

Добра идея е ваучерът. Той ще даде възможност за избор на родителите. Безспорно е, че те най-добре знаят от какво точно има нужда тяхното мъниче в даден момент.

Снимка: fun.familyeducation.com

 

6. Дървени играчки

Добрата стара дървена играчка никога не излиза от мода. Дали ще бъде под формата на  кубчета и пъзели, на пате с дръжка за бутане, на цветно жирафче с въженце за теглене или на люлеещо конче, дървената играчка е класика. Важно е обаче тя да е от дърво, създадено въз основата само и единствено на екологично чисти материали. А такива вече се предлагат в изобилие и навсякъде.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

Дървените играчки - вечни и обичани >>

7. Персонализирана книга за първия рожден ден

Книга за първи рожден ден може да откриете почти във всяка книжарница. Тя дава възможност моментите от това паметно събитие да се съхранят завинаги на едно красиво място, събрало в едно снимки, спомени и пожелания.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

8. Пари за спестовната книжка

Ако не сте много по избирането на подаръци, имате вариант за добър подарък, и той е като предложите известна сума пари за спестовната книжка на детето. Ако то все още няма такава, подарете ги със заръката те да отидат за отварянето на сметка на негово име.

Снимка: fun.familyeducation.com

 

9. Красива рамка за снимка/снимки на бебето

Рамката е един наистина чудесен подарък за първи рожден ден! Чудесна алтернатива за рамка е такава, която дава възможност за поставяне в нея на една по-голяма и няколко по-малки снимки. Така тя ще бъде предназначена за съхраняване на най-милите запечатани спомени на бебето през първата му годинка.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

10. Tипи, или индианска колибка

Чудесен подарък, който особено много ще допадне на всеки малчуган – както на по-малкия, още пълзящ бебо, така и на вече попроходилия. Мъничетата обожават да се крият в колибки, къщички или палатки, да се скатават там със своите играчки или другарчета. Така че, имайте едно на ум. Подобен подарък определено ще се понрави не само на едногодишните, но и на по-големите мъници.

Снимка: babble.com