.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Сбогом на хаоса у дома: Детската стая

| преди 7 години
Сбогом на хаоса у дома: Детската стая
Ако накарате децата да подреждат стаята си, това ще улесни живота ви значително. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Детската стая вероятно е най-разхвърляното кътче в жилището ви, но можете да накарате децата си да се грижат за реда там
Разтребвате, почиствате, подреждате, но стаята на децата ви изглежда все така разхвърляна и мръсна – познато ли ви е? Ако отговаряте положително на този въпрос, значи е време да приложите нови и по-интересни методи, за да накарате малчуганите сами да се грижат за реда в стаята си.

Ето няколко предложения за това как да решите трайно проблема с вечно търкалящите се по пода играчки:

1. Купете шарени кошчета или пластмасови кутии, в които децата да събират играчките си. Научете ги да сортират вещите си – да слагат количките в една кутия, животните – в друга и т.н. Залепете етикети с картинки, които да подсещат малчуганите къде да търсят определена играчка.

2. Подменяйте играчките в кутиите, до които детето може да се подбере, поне веднъж на 2-3 месеца. Останалите съберете в по-голям кош и го поставете на недостъпно за малчугана място.

3. Изхвърляйте старите, счупени играчки редовно, но не преди да сте се посъветвали с детето за това от какво можете и от какво не можете да се отървете. Правете това преди някой празник, за който хлапето ще получи нови играчки. Обяснете му, че може да замени старите с подарените му.

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
С какво спите?