Казват, че мъжът ще построи къща, но жената ще я превърне в дом, така че, мили дами, натоварени сме с тази задача да създадем уют и на вилата. За да ходят и децата ни с желание, трябва да я обновим. Не робувайте на отживели времето си вещи. Чистотата е първата стъпка към обновяването. Пригответе кашони и чували с надписи - за боклука, за продаване, за подаряване и се освободете от безполезните вехтории. За тази цел съберете фамилията на трудов ден, който да завърши с щедро барбекю. Прочистена основно и безкомпромисно, вилата ще се превърне в любимото забавно място и за децата през лятната ваканция.

Попитате децата как някои от непотребните неща могат да бъдат рециклирани, за да се използват за други цели. Слушайте техните идеи, може и да ви изненадат с нещо ново, което дори не ви е минавало през ума.

Не претрупвайте, но и не претупвайте. Направете си стелажи в мазето, за да подредите всички инструменти, саксии, семена, дребни сечива. Идеи може да почерпите от магазините за инструменти и градинска техника.

Освежете боята на оградата и вратите. Стаите пребоядисайте в по-светли тонове. Така визуално ще уголемите пространствата. Позволете на децата да ви помагат във всичко, за да се научат да се грижат за дома.

Подновете подовите настилки с лесно поддържащи се теракотни плочки. Обиколете строителните хипермаркети. Точно сега има сезонни изгодни промоции за плочки и бои. Така ще можете да извършите подобренията на вилата срещу значително по-малко средства.

След всичко това ще усетите лекота в по-семплото, вече изчистено и подредено пространство. Вилата може да бъде  обновена без много пари и скъпи вещи. Важното е щом влезете, да се почувствате сигурени и доволни.

Разчистването прекъснете с ароматно кафе, фреш заедно с ягодов или вишнев десерт. Разговорите във всекидневната стая или в градината под чадъра, където ще съберете любимите си хора, са мигове на спокойствие и доволство, които с нищо не могат да бъдат сравнени. Всичко това се съдържа в думата "уют". Знайте, че където има желание - всичко е възможно!