Ако сте любители на суши и вкусът на водорасли е нещо, което бихте пренесли в кухнята си, тези лесни зеленчукови хапки предоставят много подходяща възможност. Приготвят се за минути, а цялото семейство може да им се наслади. Ние ги харесваме, защото са забавни и помагат да си набавим нужния за здравето ни йод.

За 16 хапки за ви нужни:

8 листенца нори (24х12см)
4 моркова
4 см джинджифил
½ с.л. ябълков оцет
½ с.л. соев сос
½ чушка
1 авокадо

Листата нори са с различни размери, така че след като приготвите плънката, в зависимост от това колко дебели хапки ще направите, може да се наложи да използвате допълнителни листа.

За да приготвите плънката, обелете и нарежете морковите на тънки пръчици, настържете върху тях джинджифила, поръсете с оцета и соевия сос и оставете да преседят 5 минути. Междувременно нарежете и чушката на пръчици и оформете авокадото на лентички. Вземете лист нори и сложете надлъжно няколко парченца морков, чушка и лентичка авокадо и плътно завийте на рулце. Ако имате специална подложка за суши – тук ще ви бъде много полезна в завиването. Срежете рулцето на 2-4 хапки в зависимост от размера, който искате. Листата с ширина 12 см са подходящи за разрязване на две. Подредете хапките в чиния около малка купичка соев сос, така че всеки да може леко да натопи рулцето преди да го вкуси.

Eксперименирайте с различни плънки: краставица, варено яйце, варен морков, репичка, зелен лук, кълнове, пушена риба – възможностите са безкрайни.

Да ви е сладко!

Със съдействието на www.artofrealfood.com